Împreună, împotriva violenţei!

Astăzi marcăm Ziua Internaţională pen­tru Eliminarea Violenţei Asupra Femeilor. Anual, pe 25 noiembrie, în­trea­ga lume se u­neşte în con­dam­na­rea diverselor for­me de violenţă în­drep­tate asupra fe­meilor.
Din nefericire, fenomenul este mai răs­pân­dit decât credeţi. OMS estimează că o treime din populaţia feminină mondială a suferit acte de violenţă într-un moment sau altul în cursul vieţii. Această cifră este, poate, doar vârful aisbergului, pentru că de multe ori femeile aleg să sufere în tăcere din cauza stigmatizării şi a ruşinii legate de experienţa respectivă.
Sunt şi am fost mereu alături de victimele violenţei, indiferent de natura sa. Din Parlamentul României, în 2016, am votat pentru ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, tratatul internaţional cel mai cuprinzător care abordează această gravă violare a drepturilor omului. În 2018, alături de colegi, am iniţiat un proiect prin care am modificat Legea nr.217/2003 pentru pre­venirea şi combaterea violenţei în familie, asigurând astfel ajutorul imediat al vic­ti­melor şi automat, salvarea multor vieţi.
Nu ne oprim aici. Violenţa îndreptată asu­pra femeilor şi violenţa domestică în gene­ral trebuie să fie eliminate cu totul din so­cietatea noastră. Însă, pentru ca aceste gesturi intolerabile să treacă în amintire, trebuie să contribuim cu toţii.
Împreună, spunem nu violenţei!

Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare