Politica si administratie

Împreunã împotriva PDL

Nicolle Ebner

Ieri, în cadrul Consiliului Director, PRM a decis o alianţă cu PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care se extinde la nivel de fiecare judeţ şi localitate unde PRM are primari, consilieri locali şi judeţeni.

Vor să întărească opoziţia

Prin alianţa cu PSD, PRM va încerca să schimbe majorităţile în multe judeţe, însă nu şi în Consiliul Judeţean Hunedoara, unde majoritatea formată încă din 2008 este PNL-PSD-PRM. „La întâlnirea de la Bucureşti, la care au participat toţi preşedinţii de filiale judeţene, am primit undă verde din partea liderului Vadim Tudor, să facem alianţe cu PSD, pentru o opoziţie mai puternică. De altfel, în funcţie de tipicul fiecărei localităţi sau zone, avem liber la alianţe cu oricare partid, în afară de PDL. Săptămâna viitoare, se va schimba majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, urmând ca acest lucru să se întâmple şi în judeţe”, a declarat preşedintele filialei judeţene PRM Hunedoara, Costel Avram (foto).

Alianţă, doar cu Geoană preşedinte al PSD

Avram nu ascunde faptul că scopul alianţei cu PSD este de a întări rândurile susţinătorilor lui Mircea Geoană la preşedinţia PSD. „În Consiliul Director s-a discutat această problemă şi am fost de acord să mergem alături de Geoană, deoarece numai cu el preşedinte, PSD va face o opoziţie puternică la Traian Băsescu şi PDL. Alianţa noastră cu PSD, în opoziţie, nu ar putea funcţiona nici cu Adrian Năstase preşedinte al PSD şi nici cu Miron Mitrea, pe care-l considerăm exponentul grupării portocalii în PSD”, a menţionat liderul PRM din judeţul Hunedoara.

Liga Aleşilor Locali, reactivată de Avram

La propunerea liderului hunedorean, Consiliul Director al PRM, a decis să reactiveze Liga Aleşilor Locali PRM care nu mai funcţionează din 2008, când partidul a ratat intrarea în Parlamentul României iar Gheorghe Funar, liderul Ligii, a pierdut statutul de parlamentar. „Am propus, ca de data aceasta, să organizăm întâlnirile aleşilor noştri la nivel naţional, nu zonal, ca până acum. Prima întâlnire de după reactivarea Ligii va avea loc între Consiliul Naţional din 20 martie şi Congresul PRM din 4 iunie”, afirmă Costel Avram.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura