Împreună DEZVOLTĂM ROMÂNIA – programul de guvernare al PNL pentru perioada 2021 – 2024

Partidul Naţional Liberal a lansat în dez­ba­tere publică programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, un amplu document la care au contribuit peste 470 de specialişti. Dezvoltare şi creştere economică. Acestea sunt dezideratele PNL pentru România.
Intitulat simplu şi sugestiv ”Dezvoltăm Ro­mânia”, documentul programatic este un plan de dezvoltare naţională, structurat pe capitole, foarte bine fundamentat, în concordanţă cu cele mai bune practici internaţionale, adaptate la nevoile româneşti.
Partidul Naţional Liberal vine în faţa ro­mâ­nilor cu un program de guvernare care se ba­zează pe investiţii în economie, infrastructură, spitale, şcoli şi pe utilizarea masivă a fondurilor europene, totul pentru o dezvoltare reală, sustenabilă a României.
Programul de guvernare al Partidului Naţio­nal Liberal „Dezvoltăm România” este un pro­iect complet, realist şi finanţabil, care conţine viziu­nea noastră liberală şi obiectivele priori­tare pen­tru dezvoltarea României în următorii patru ani.
Prin punerea în practică a acestui plan de dezvoltare naţională majorăm PIB-ul României cu peste 450 miliarde lei, până la peste 1.500 miliarde lei la finalul anului 2024 şi creăm peste 560.000 noi locuri de muncă mai bine plătite în economie. De asemenea, pe baza dezvoltării unei economii sustenabile, salariul mediu net va creşte cu aproape 50% faţă de nivelul din 2020 şi va ajunge la aproximativ 1.000 Euro/lună în 2024. Punctul de pensie poate fi majorat cu 46% până în 2024 faţă de valoarea din 2019, adică de la 1.265 lei în 2019 la 1.841 lei în 2024.
Obiectivele demonstrate şi asumate ale programului de guvernare vizează şi creşterea puterii de cumpărare cu peste 30%, precum şi reducerea inflaţiei anuale sub 2%.
În acelaşi timp, o investiţie majoră în guver­narea liberală este cea în capitalul uman. Evo­luţiile pozitive pe piaţa forţei de muncă vor fi susţinute de creşterea economică bazată pe fundamente solide. În plus politicile de ocupare a forţei de muncă prevăzute în programul de guvernare al PNL sunt finanţabile, pentru aces­tea fiind alocate 1,6 miliarde de euro. Aceasta înseamnă o creştere a ratei de activitate, în special în rândul tinerilor, femeilor, dar şi al per­soanelor vârstnice.
Partidul Naţional Liberal este singurul partid care şi-a asumat în programul de guvernare că nu va majora impozite sau taxe şi nici nu va in­tro­duce altele noi, iar acest lucru nu reprezintă o promisiune, ci o garanţie.
Infrastructura este un domeniu prioritar pentru noi, pentru Partidul Naţional Liberal şi ne-am asumat să creştem numărul de kilo­metri de autostrăzi, de drumuri expres şi drumuri naţionale pentru un trafic în condiţii de siguranţă şi pentru a răspunde nevoilor eco­nomice ale ţării noastre.
Dorim să construim spitale noi, să conti­nuăm proiectele începute de Partidul Naţional Liberal în acest an de guvernare. Vom avea la dispoziţie resurse financiare enorme, pe care România nu le-a mai avut până acum şi de noi toţi depinde ca aceste fonduri să fi atrase şi, deo­potrivă, să fie corect utilizate, astfel încât să răspundă cu adevărat nevoilor economice şi sociale ale României.
Toate aceste aspecte, descrise succint ante­rior şi pe care le vom dezvolta în perioada urmă­toare, sunt parte componentă a planului pentru dezvoltarea noastră naţională. Tocmai acest plan a determinat autorităţile europene să aibă în­credere în noi şi să pună la dispoziţia Româ­niei peste 80 miliarde de euro, bani care vor fi util­izaţi pentru dezvoltarea reală a României.

Împreună DEZVOLTĂM ROMÂNIA!

 

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI mandatar financiar – 11200025
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare