Impozite mai mari cu 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite

Administraţia locală din Deva a menţinut taxele şi impozitele locale la acelaşi nivel ca şi anul trecut, excepţie făcând proprietarii clă­dirilor şi terenurilor neîngrijite care vor achita, din acest an, impozite mai mari cu până la 500 la sută pentru imobilele pe care le deţin, po­tri­vit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local.
Cetăţenii sau firmele pot plăti, de ieri, impo­zitele şi taxele locale fie la ghişeele pri­măriei, în numerar sau cu cardul, fie în va­rian­ta online, folosind portalul ghiseul.ro.
„Impozitele locale pentru persoanele fizice şi juridice din municipiul Deva nu s-au ma­jorat în anul 2021, ci au fost doar indexate cu indicele de inflaţie aferent anului 2019, respectiv 3,8 la sută – comunicat de Institutul Naţional de Statistică, aşa cum prevede Codul Fiscal. O noutate în acest an este ma­jorarea cu până la 500 la sută a impozitelor pe clădirile şi terenurile neîngrijite aflate în mu­nicipiul Deva”, a informat Primăria.
Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a obligaţiilor fiscale la bugetul local sunt disponibile pe site-ul adminis­traţiei locale, www.primariadeva.ro, sau pot fi soli­ci­ta­te, printr-un email, la adresa informatica@primariadeva.ro. De ase­me­nea, pentru vizualizarea şi plata online a im­pozitelor şi taxelor locale, contribuabilii au la dispoziţie portalul ghiseul.ro.
Cei care achită integral impozitul până la data de 31 martie 2021 beneficiază de o bonificaţie de 5 la sută. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.