Primăria Deva nu măreşte taxele şi impozitele locale

Adriana Năstase

Primăria Deva nu va majora impozitele şi taxele locale pentru anul 2021, însă a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care acestea să fie crescute de până la cinci ori pentru clădirile şi terenurile neîngrijite sau abandonate, a anunţat ieri primarul Florin Oancea (foto).
„Am iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care taxele şi impo­zi­tele locale, pentru persoa­ne­le fizice şi juridice din Deva, să fie păstrate şi anul viitor la acelaşi nivel ca în acest an. Aşadar noi, Primăria şi Consiliul Local Deva, nu majorăm taxele şi im­pozitele locale”, a declarat primarul Florin Oancea.
Singura modificare care va fi făcută este cea prevăzută de lege prin care taxele şi impozitele locale trebuie crescute cu rata inflaţiei, calculată la o va­loare de 3,8 la sută, a men­ţio­nat edilul local.
Pe de altă parte, adminis­traţia locală din Deva a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care să poată majora im­po­zitul pentru clădirile şi te­re­nurile neîngrijite sau aban­do­nate din oraş cu până la 500 la sută, „pentru a obliga astfel pro­prie­­tarii să ia măsuri de respectarea ordinii şi curăţeniei în oraş”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.