Categories: Actualitate

Sancţionat pentru că voia să-şi injecteze canamicină în penis

Un deţinut de la Penitenciarul Deva s-a adresat justiţiei pentru a anula o sancţiune disciplinară luată împotriva sa de către unitatea de detenţie.
Deţinutul C.D. a fost prins la o verificare derulată de ofiţerii de penitenciar în vara acestui an cu un ac de seringă asupra sa, obiect interzis cu desăvârşire în celulă. Astfel, sancţiunea a constat în suspen­da­rea dreptului de a primi vizite, pe o perioa­da de o lună”.
Individul a recunoscut în faţa comisiei de disciplină că avea obiectul interzis asupra sa, însă a minţit că l-ar fi primit de la cabinetul medical, unde nu era scos zilnic pentru toaletarea unei plăgi provocate de un chist purulent din zona urechii. Con­damnatul declarat în faţa judecătorului că era nevoit să efectueze chiar el această operaţiune, deoarece drenarea chistului la cabinetul medical a constituit doar o rezolvare temporară a problemei, pentru că s-a suprainfectat din nou, iar acul îl folosea pentru a drena puroiul acumulat în acea zonă.
În realitate, medicului unităţii peniten­ciare a declarat că obiectul interzis nu a fost pus la dispoziţia acestuia de către ad­mi­nistraţia locului de deţinere, prin cabi­netul medical al unităţii, mai ales că indi­vidul nici nu era luat în evidenţă cu afec­ţiuni medicale care să necesite tratament în perioada respectivă. În faţa probelor, deţinutul a recunoscut în cele din urmă că urmărea să facă rost şi de seringă ca să îşi injecteze canamicină în penis. Fenomenul este frecvent în mediul de deţinere şi care a generat, în cazul unor deţinuţi, con­se­cinţe grave, conducând până la amputarea parţială a organului genital. Judecătorii din Deva i-au respins cererea prin care a ata­cat sancţiunea disciplinară. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii prin târg că un per­so­naj din zonă face pre­siuni pentru firmele de la…

3 zile ago

Bulina albă

Ovidiu Bodean, șef Salvamont Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a câștigat locul…

3 zile ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost prins drogat la volan, fiindu-i suspendat…

3 zile ago

Mutați în containere și abandonați?

De mai bine de o lună, mai mulți cetățeni din Aninoasa, care locuiau în blocurile…

3 zile ago

Avansați în grad de Ziua Poliției

De Ziua Poliţiei Române, la Deva, vor fi premiaţi cei mai buni poliţişti, criteriile de…

3 zile ago

Salvamontiștii hunedoreni, cei mai buni dintre cei buni

Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara a fost prezent la evenimentul International Mountain Rescue Race…

3 zile ago