Categories: Comunitate

Programări online la Finanţe

Adriana Năstase

Cei de la Finanţe au dezvoltat şi im­plementat serviciul electronic Programarea online care dă posibilitatea contribuabililor să se programeze pentru întâlnirea cu un ins­pector ANAF în vederea soluţionarii unei pro­blematici fiscale, dar şi pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spaţiul Privat Virtual.
Aşadar, Serviciul de programări online este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziţia 5 – Programări online sau se accesează direct următorul link:
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/ro_anaf_serviciionline_programari_online/.Serviciul este disponibil şi în Spaţiul Privat Virtual. Contribuabilii-persoane fizice şi juridice se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector ANAF la sediile Administraţiilor Judeţene ale Finanţelor Publice. Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute.
În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării, aceştia vor fi preluaţi în limita timpului ce le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute, conform pro­gramării). Pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta admi­nistraţiilor judeţene este amenajat un spaţiu dedicat, în apropierea punctului de acces în sedii.
Contribuabilii-persoane fizice care doresc să se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual fără a se deplasa la sediul organului fiscal au posibi­litatea de a se programa online pentru efec­tua­rea identificării de la distanţă de către or­ganul fiscal prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online). În acest scop, în aplicaţia ”Programări online ”, după bifarea tipului de persoană (persoană fizică) şi com­pletarea rubricilor cu datele de identificare şi organul fiscal la care se doreşte programarea, se va alege serviciul : Identificarea vizuală on-line (sistem video). Programarea online pentru identificarea vizuală online (sistem video) tre­buie efectuată în termen de zece zile de la în­registrarea în Spaţiul Privat Virtual. Înre­gis­trarea în Spaţiul Privat Virtual se efectuează prin completarea şi transmiterea cererii de înregistrare în Spaţiu Privat Virtual, disponibilă la următorul link:
https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago