Categories: Comunitate

Reduceri de taxe şi impozite locale la Deva

Adriana Năstase

Locuitorii şi firmele din municipiul Deva vor plăti mai puţin în anul 2017 pentru anumite taxe şi impozite locale, unele reduceri aprobate de Consiliul Local situându-se la jumătate faţă de valorile de anul trecut, potrivit datelor Direcţiei Taxe şi Impozite Locale.
„Persoanele fizice care deţin spaţii comerciale vor plăti impozite mai mici, ca urmare a diminuării cotei de impozit de la 0,7 la sută la 0,2 la sută. În cazul persoanelor juridice, cota de impozit pentru clădirile cu destinaţie de locuit s-a diminuat de la 0,3 la sută – în anul 2016, la 0,2 la sută – în anul 2017. Pentru clădirile cu destinaţie de spaţii comerciale, birouri sau depozite, cota de impozit s-a redus de la 1,69 la sută la 1,3 la sută“, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Deva.
Primăria Deva doreşte să încurajeze şi folosirea maşinilor nepoluante, motiv pentru care proprietarii autovehiculelor hibrid vor achita în 2017 un impozit redus cu 90 la sută.
În ceea ce priveşte taxele locale, consilierii locali au aprobat deja reduceri la cele pentru autorizaţia de alimentaţie publică, redusă cu 50 la sută în acest an. Taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă s-a redus cu aproape o treime, astfel că pentru acest an a fost stabilită la o valoare de 500 de lei, faţă de 750 de lei, anul trecut.
De asemenea, s-a renunţat total la taxa de 1.000 de lei ce trebuia achitată de persoanele care doreau să se căsătorească în Deva, dar nu aveau domiciliul sau reşedinţa în oraş.
Pe de altă parte, persoanele fizice şi juridice îşi pot achita impozitele în numerar, la casieria serviciului de resort din primărie, începând cu data de 9 ianuarie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago