Actualitate

Impact mortal la 40 de kilometri la oră

Chiar și respectând viteza legală, un impact frontal între două auto­turisme poate avea efecte devasta­toare. Dovada este și un accident rutier în urma căruia un șofer nevi­novat a murit pe loc, tragedia având loc la Sântuhalm. Un bărbat din Hațeg este vinovat de faptul că doi copilași au rămas fără tatăl lor.

Nici o șansă
Conform anchetatorilor, șoferul vinovat conducea autovehiculul pe DN7, din direcţia Deva spre Simeria, cu intenția de a ajunge la domiciliul său, situat în orașul Hațeg. În autotu­rismul său se aflau încă patru pasa­geri, printre ei și doi copii, toți fiind răniți în urma impactului. ”La ieşirea din localitatea Sântuhalm, la km 384+470m, inculpatul a virat stânga, încercând să evite parapeții de beton, care separau sensurile de circulație, moment în care a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a intrat în coliziune cu autoturismul (…) condus regulamentar din direcția Simeria spre Deva”, se arată în anchetă. Ra­portul de expertiză tehnică auto ju­diciară a arătat că “vitezele celor două vehicule, la momentul impactului au fost cel mai probabil 40 km/h pentru autoturismul care a intrat pe contra­sens și 46 km/h pentru autoturismul condus de șoferul care a decedat.
”S-a mai reținut că inculpatul putea evita accidentul dacă nu pătrundea pe sensul opus de circulație, victima neavând nici o posibilitate de a evita accidentul, fiind cel mai probabil surprins de apariția pe banda sa de mers a autoturismului care circula din sens opus”, se mai arată în dosar. Șoferul nevinovat, un bărbat în vârstă de 40 de ani, n-a avut nici o șansă, au stabilit legiștii. Vinovatul și-a recu­noscut fapta și a fost condamnat la 1 an și 8 luni închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, dar a făcut apel. ”Curtea opinează că pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare cores­punde necesităților și posibilităților reale de reeducare a inculpatului, fiind aptă să contribuie la formarea unei atitudini corecte și responsabile a acestuia față de normele de con­viețuire socială”, se arată în soluția Curții de Apel Alba Iulia. (M.Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura