Politica si administratie

Ilia, la ceas de sãrbãtoare

Începând de astăzi şi până duminică, în comuna Ilia, se desfăşoară a XXXI-a ediţie a Festivalului folcloric „Mureş, pe marginea ta”.

Astfel, astăzi, de la ora 18, la Căminul Cultural din satul centru de comună, 125 de cupluri, care au împlinit peste 50 de ani de căsătorie vor fi premiate de către edilul şef Marius Omotă (foto). „Vom premia aceste familii cu diplome, o sumă de 150 de lei pentru fiecare, o carte şi câte o sticlă de vin. Mai mult, după această ceremonie, vom organiza un spectacol folcloric în cinstea lor şi, bineînţeles, o petrecere”, a declarat primarul din Ilia.
Sâmbătă, bătrânii comunei vor avea un alt motiv de bucurie. Asta, deoarece, toţi sătenii care au împlinit 80 de ani vor fi premiaţi cu câte 50 de lei, de către edilul şef şi membrii Consiliului Local Ilia. Aceştia vor merge pe la fiecare vârstnic care a trecut de 80 de ani, pe acasă, pentru a-l felicita, apoi, duminică, de la ora 9, vor avea loc competiţii de fotbal, la care vor participa 10 echipe din comună, iar la ora 15 se dă startul la spectacolul folcloric, care se va desfăşura pe scena din spatele complexului sportiv. „Vor urca pe scena din Ilia, pe lângă formaţiile din comuna noastră, ansambluri folclorice din Ghelari, Iaşi, Arad şi Oradea, precum şi cunoscutele interprete ale cântului popular  Florica Tomoioagă şi Mirela Petrean”, a adăugat  Marius Omotă, primarul comunei amintite. (S.Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.