Ilia, campioana fotbalului rural

17 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

11 x 2 Presedintele CJ Hunedora a inmanat trofeul  capitanului echipei comunei Ilia

Ciprian Marinuţ

Echipa comunei Ilia a câştigat, ieri, la Certej, în faţa formaţiei din Răchitova, finala ediţiei a II-a a „Cupei Primăriilor”, competiţie organizată de AJF Hunedoara pentru jucătorii amatori din mediul rural.

Triumful favoritei
Remarcaţi încă din meciurile din grupă şi apoi în semifinale, când şi-au învins la scor adversarii, jucătorii echipei din Ilia au triumfat în stil de mare favorită şi în finala Cupei Primăriilor. Cu o echipă ce îmbină experienţa unor foşti fotbalişti din ligile doi, trei şi patru şi cu tineri talentaţi şi ambiţioşi, Ilia a învins cu 4-1 (2-0) echipa din Răchitova şi şi-a adjudecat trofeul pus în joc. Finala mică a fost câştigată de echipa comunei Beriu care a dispus cu 2-1 de formaţia comunei Băiţa. Trofeul de golgheter al Cupei Primăriilor a fost câştigat de Marcel Roman de la echipa din Băiţa.

„Ştiinţă vs. pasiune”
Aceasta ar putea fi formula ce poate defini raportul de forţe din finala competiţiei. Ilia a fost evident superioară la organizare, experienţă şi mod de aşezare în teren, în vreme ce echipa din Răchitova a avut ca principale argumente talentul, pasiunea şi ambiţia jucătorilor săi. Dacă la acest prim raport mai adăugăm un plus la capitolul valoare individuală în favoarea celor de la Ilia, e simplu de înţeles de ce Ilia a câştigat la scor în ciuda unui meci aparent echilibrat. Răchitova a început curajos şi a avut prima ocazie de gol a meciului prin Claudiu Păran (12) care a încercat un lob de la marginea careului. Ilia a replicat şi a deschis scorul prin Secu (min. 20) la o fază la care defensiva celor din Răchitova a respins greşit. Peste doar un minut, Călin Orbonaş, intart de un minut în teren, a majorat avantajul celor de la Ilia, finalizând un contraatac, 2-0. Ilia a încheiat conturile în debutul reprizei secunde, marcând golul de 3-0 prin Danc (32). Eforturile celor din Răchitova au fost concretizate de Olărescu (37) care a marcat un gol spectaculos cu o torpilă sub transversală de la 20-22 de metri. Cu 10 minute înainte de final, Paveloni a deviat în propria poartă o lovitură liberă executată de Poteniteu, cel mai bun jucător de pe teren, iar scorul a devenit 4-1. În finala mică, Beriu a punctat prin Borca (3) şi D. Popescu (46), iar Băiţa a marcat prin Roman (20).
 

Invazie de politicieni
Toate  cele patru finaliste ale competiţiei care a aliniat la start 18 echipe au fost premiate de organizatori cu diplome, cupe şi echipament sportiv şi mingi. De altfel, din cele 300 de milioane de lei vechi, primite de AJF de la Consiliul Judeţean Hunedoara, organizatorii au premiat toate echipele cu un rând de echipament de joc. La finală au asistat preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ şi Costel Avram, care în calitate de finanţatori au şi oferit premiile primelor două clasate. Şi-au făcut însă apariţia şi alţi politicieni, senatori, primari sau lideri judeţeni de partide, pentru a poza în iubitori ai fotbalului, întrucât campania electorală bate la uşă.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
S-a găsit cadavrul copilului dispărut la Rânca?

Poliţia a descoperit cadavrul unui copil, la câţiva kilometri de cabana din Rânca, de la care a dispărut în urmă...

Bătaie cu ouă la Free Bikers Week

Participanţii la Festivalul Free Bikers Week s-au distrat copios pe parcursul ruletei ruseşti cu ouă, dar şi în timpul tragerii...

Combinatul produce din nou

După două săptămâni de pauză, timp în care aproape toţi cei 700 de angajaţi ai societăţii ArcelorMittal Hunedoara au fost...

Închide