Actualitate

Iertat pentru că voia să fure de mâncare pentru copii

Procurorii au apreciat că individul poate fi iertat dat fiind faptul că n-a creat un prejudiciu, a recunoscut fapta, iar cheltuielile cu un proces ar fi nejustificate în raport cu gravitatea in­fracțiunii comise. Judecătorii au fost însă de altă părere.

A recunoscut
Un bărbat din Orăștie a fost prins la furat de polițiștii din localitate, aceștia fiind sesizați de un localnic că o per­soană se află la locuința lui la furat. „Bărbatul, pe motiv că nu avea ce să le dea copiilor săi de mâncare, s-a de­pla­sat la adresa persoanei vătămate pe care o cunoaște, întrucât a lucrat la casa acesteia cu mai mult timp în urmă, și l-a ajutat adesea cu diferite sume de bani și cu mâncare. A ajuns la poarta imobilului și, deoarece nu i-a răspuns ni­meni și nu a sesizat mișcare în in­te­rior, a sărit poarta de acces în curte și
s-a deplasat la bucătăria de vară a a­ces­teia deoarece știa că acolo este un fri­gider din care intenționa să ia mâncare. A deschis ușa de la bucătărie moment în care din casa mare a ieșit persoana vătămată și a strigat la el, astfel că a luat în grabă din greșeală cheia de la ușa de la bucătărie și a părăsit locația pe poarta de acces. Recunoaște fapta comisă și se angajează ca pe viitor să nu mai comită astfel de fapte”, se arată în dosar. Păgubitul a declarat în fața procurorilor că nu mai are pretenții și nu cere urmărirea penală a individului, așa că s-a cerut renunțarea la ur­mă­rirea penală. Instanța a apreciat însă că fapta reţinută în sarcina individului prezintă interes public, nu atât raportat la consecinţe produse, cât mai ales la conţinutul şi la împrejurările concrete de săvârşire a acesteia, respectiv prin es­caladarea gardului, pe timp de noap­te, deşi exista probabilitate foarte mare ca persoana vătămată să se fi aflat acasă. Judecătoria Orăștie res­pins cererea de confirmare formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie şi, în consecinţă, a desfiinţat ordonanţa de renunţare la urmărirea. (M. Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura