Iepuraş darnic la Băiţa

22 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Cu prilejul sărbătorilor pascale, copilaşii din comuna Băiţa au primit din partea administraţiei publice pacheţele cu dulciuri. La rândul lor, reprezentanţii conducerii locale se bucură de un buget frumuşel pentru anul 2019, aşa că atmosfera de aici e una optimistă.

„Din sponsorizări şi cu cât am reuşit să completăm noi, le-am oferit dulciuri copiilor comunei, de la grădiniţă şi până la clasa a opta. Au fost peste 200 de pachete. Poate pentru unii reprezintă singurele bucurii pe care le aduce iepuraşul, părinţii neavând posibilitatea să-şi aloce vreo sumă pentru un astfel de gest. De Crăciun am dat în fiecare an, însă de Paşti nu am reuşit să o facem până acum. Doamne, ajută să reuşim mereu“, a spus Damian Diniş (foto), primarul din Băiţa.
Legat de alocările bugetare, acesta se arată mulţumit, fiind cu circa 600.000 de lei mai mari faţă de cele din 2018. Ce-i drept, în baza modificărilor legislative au crescut salariile, iar acordarea voucherelor de vacanţă şi a normei de hrană a devenit obligatorie, însă şi aşa lucrurile rămân pe plus. „Avem un buget bunicel. Nu ne plângem. Anul trecut am avut nişte emoţii mari, la un moment dat rămânând descoperiţi cu aproximativ 300.000-400.000 de lei pentru asigurarea indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, dar cei de la Finanţe au echilibrat situaţia şi s-a revenit la normal. Unii aveau prea mulţi şi alţii cam deloc. Acum vom culege roadele proiectelor. Să amintim că avem două prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNDL). Unul ţine de extinderea, modernizarea şi dotarea şcolii gimnaziale din satul Băiţa, iar al doilea urmăreşte modernizarea infrastructurii rutiere. Se lucrează în ambele cazuri. Prin Grupul de Acţiune Locală Ţara Zarandului se va construi un sediu nou pentru pompierii din comună şi va fi reabilitat terenul de fotbal cu gazon sintetic, aflat în localitatea principală. Aşteptăm organizarea licitaţiei. Prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) mai avem modernizarea căminului cultural din Băiţa. Urmează să primim avizul pentru a scoate lucrările la licitaţie. Pentru reabilitarea şi dotarea căminului din Hărţăgani, cei de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) au demarat lucrările“, a arătat primarul. Trebuie precizat că în total, la nivel de comună, PNDL-ul a adus investiţii de circa 6.000.000 de lei, iar finanţările de la UE ajung la aproximativ 200.000 de euro.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primăria Brad – comunicat de presă

Fotbal, Liga a IV-a. CSO Haţeg rămâne lider

Etapa programată la finalul săptămânii trecute a adus din nou câteva rezultate interesante în lupta pentru locurile de pe podiumul...

Lupte libere. Denisa Fodor, medaliată în Turcia

La mai puţin de o săptămână de la Campionatele Europene de seniori desfăşurate la Bucureşti, tânăra sportivă Denisa Fodor, legitimată...

Închide