ICSH – pe un nou făgaş

28 septembrie 2011 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Magdalena Şerban

Chiar dacă un nor negru a cuprins, în ultima vreme Întreprinderea de Construcţii Siderurgice Hunedoara (ICSH), şi gura târgului s-a îmbogăţit peste noapte, iar mişcările angajaţilor, soldate cu proteste, au ameninţat bunul mers al lucrurilor, compania nu dă înapoi. Ba mai mult, conducerea acesteia e mai îndârjită ca niciodată să înmulţească numărul lucrărilor de anvergură. Asta, pentru că, având sute de angajaţi şi o viaţă strâns legată de Hunedoara, ICSH a făcut istorie alături de alte trei mari simboluri ale municipiului: Combinatul Siderurgic, Castelul Corvinilor şi echipa locală de fotbal – Corvinul.

Contractele, cheia relansării  

“ICSH-ul şi-a început activitatea în 1950 şi a fost, de-a lungul anilor, atât o rampă de lansare, cât şi un colac de salvare pentru activitatea economică locală. Fiecare familie are în istoricul ei câte un angajat la ICSH. Ca domenii de activitate, compania realizează construcţii civile, industriale, comerciale şi edilitare; montaj echipamente industriale; confecţii metalice sudate (cu atestare internaţională), precum şi betoane şi produse de balastieră. Faţă de 2009 şi 2010, în acest an, putem vorbi de o relansare a activităţii, semnându-se contracte de serie pentru atelierul de confecţii metalice, iar în domeniul montajului industrial, desfăşurându-se lucrări semnificative la Oţelu Roşu, cu posibilitatea suplimentării, prin încheierea de noi parteneriate şi cu alte întreprinderi din ţară. Ponderea clienţilor interni este de 80 la sută din totalul colaborărilor, restul fiind atribuit celor externi. Dacă ar fi să-i menţionăm pe cei mai importanţi, aceştia sunt – pe plan intern: Rolling Stock, Mechel Câmpia Turzii, Uzin Sider S.A Hunedoara şi ArcelorMittal Hunedoara, iar pe plan extern: Clyde Bergemann (Germania), Wiliams Hare Limited (Anglia), Heide Park GMBH (Germania), respectiv Aqua Enginnering (Austria). Criza economică ne-a afectat considerabil, numărul comenzilor scăzând cu 50-70 la sută, faţă de anii de vârf (2007-2008), însă încercăm să creştem cifra de afaceri, prin atragerea cât mai multor parteneriate externe şi totodată, consolidarea noastră pe piaţa internă de profil. Ceea ce constituie un mare atuu este faptul că ne numărăm printre puţinele societăţi din România, avizate de organismele internaţionale (având multiple certificări în domeniu)”,  a precizat Dan Dehelean (foto), noul director general al ICSH.
Implicare în proiectele sociale
Municipiul Hunedoara, ca mai tot judeţul, nu duce lipsă de probleme de ordin  social. O altă perspectivă a ICSH-ului este îndreptarea atenţiei către acestea. “Am demarat o colaborare cu administraţia locală, pentru rezolvarea problemelor sociale existente în municipiu. Astfel, blocul X2 care găzduia persoane cu probleme sociale majore, a fost vândut instituţiei, iar acum, este în discuţie vânzarea OM 1 Central. Tot la acest capitol, ne pregătim să finalizăm cele trei blocuri construite pe patru nivele fiecare, din cadrul ansamblului de locuinţe de pe strada Moldovei. Am început o colaborare şi cu Facultatea de Inginerie, în vederea atragerii studenţilor în a-şi exercita stagiul de practică la noi, precum şi pentru integrarea noilor absolvenţi în activitatea de producţie specifică instituţiei, ca posibili angajaţi. Chiar dacă am preluat de curând conducerea companiei, asta nu înseamnă că nu am conturat o strategie solidă pe termen mediu şi lung. Avem multe proiecte de materializat, dar prefer să le fac publice la timpul potrivit”, a mai arătat directorul Dan Dehelean.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ioan spune:

    UZIN SIDER HUNEDOARA, ce firma e? cred ca e greseala, nu exista la noi in oras sau judet o firma cu numele asta,..

  2. ancutza spune:

    daca il aveti pe Dehelean la conducere e clar ca veti ajunge la faliment, asa cum a falimentat si firmele din bucuresti si sinaia (montisn), procese cu furnizorii neplatit atat interni cat si externi, printre ele, International Leasing, Romprest, Eco Rom, Munplast fortis lease, tana…….si cate or mai fi……

    Leasing-ul la bucuresti i-a luat tot, de la masini la camioane si urmeaza casa.

    iar de salarii neplatite a avut un mentor bun in asta, ca doard e la bucuresti la hunedoara e drum lung nuuuu

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mina Uricani a bubuit din nou

Activitatea de la Exploatarea Minieră Uricani a fost temporar întreruptă, după o explozie care s-a produs ieri în subteran. Din...

Bulina albă 28.09.2011

Florin Jurca, managerul Spitalului Municipal Brad

Bulina neagră 28.09.2011

Adriana Buhăescu, consilierul primarului din Uricani

Închide