I-a dat foc la clăile de fân

03 incendiu clai fanMaximilian Gânju

Poliţiştii din comuna Băniţa trebuie să prindă un piroman care a incendiat patru clăi de fân şi a lăsat un localnic fără provizii pentru animale. Un caz similar a mai avut loc şi în urmă cu câţiva ani, bărbatul fiind prins şi acuzat de distrugere prin incendiere.

Toată munca unui gospodar din comuna Băniţa s-a dus pe apa sâmbetei din cauza unui individ, căutat acum de poliţişti, care i-a pus foc la cele patru clăi de fân la care a lucrat toată vara. Omul a fost anunţat de vecini că-i ard proviziile pentru animale şi a chemat pompierii, însă, în ciuda intervenţiei militarilor, hrana animalelor a fost compromisă. Păgubitul nu era în conflict cu vreun sătean, aşa că nu se gândeşte la o răzbunare.
”Am fost solicitaţi la stingerea a patru clăi de fân în localitatea Băniţa şi s-a intervenit cu două echipaje timp de mai multe ore pentru stingerea incendiului. Nu exista risc de propagare la alte obiective, clăile de fân fiind într-o zonă izolată de gospodării. Acţiunea a fost una intenţionată, nu avea de la ce să se propage şi la momentul ajungerii echipajelor la faţa locului, toate cele patru clăi ardeau la fel. Focul nu se propagase de la una la alta, toate au fost incendiate în acelaşi timp. Poliţia face cercetările în acest caz”, a declarat Adrian Avram, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani. Poliţiştii îl caută pe cel care a pus focul. ”În cauză s-a întocmit dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare