Hunedorenii vor avea secţie de dializã

2 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

După ce au fost criticaţi de presa locală, aleşii locali PDL, PSD şi PC, din municipiul Hunedoara, au fost de acord, ca la Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu”, să se înfiinţeze un Centru de dializă privat, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze, la Deva, pentru tratament.

Când neagră, când albă

După ce, în luna iunie, prin „abţinerea” de la vot a consilierilor Ana Chiş, Nicolae Balosin, Gigi Munteanu şi Tudorel Culcea-PDL, Mihai Leu şi Tatiana Vasilescu-PC şi Dan Bobouţanu–PSD, a căzut iniţiativa primarului Ovidiu Hada de închiriere de către Spitalul municipal din Hunedoara a unui spaţiu în suprafaţă de 315,5 metri pătraţi (mp), la şedinţa de vineri, aceiaşi consilieri, au votat „pentru”, de data aceasta aducând osanale unui asemenea proiect. Prin urmare, toţi cei 20 de consilieri locali prezenţi au votat pentru înfiinţarea unui centru de dializă privat. „Un avantaj al acestui centru, chit că este privat, este faptul că bolnavul va avea acces la serviciul de dializă, la Hunedoara, şi nu va mai fi obligat să se deplaseze la Deva. În plus, spre deosebire de centrul de dializă din Deva, care funcţionează într-o clădire separată, cel din Hunedoara este mai avantajos, deoarece, fiind în cadrul spitalului, bolnavii vor avea acces şi la alte consultaţii, din alte specialităţi, în caz de complicaţii”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Barna Bende, managerul Spitalului „Dr. Alexandru Simionescu”.

Serviciul s-a restructurat

Potrivit directorului, săptămâna viitoare, va fi scoasă la licitaţie închirierea spaţiului de 315,5 mp, în scopul realizării centrului de hemodializă. „Există de la minister aprobare pentru acest serviciu, dar dorim un centru privat, deoarece noi, ca spital, nu avem banii necesari pentru investiţii în modernizare, dotare, şi aducerea secţiei de dializă la parametri ceruţi în vederea acreditării”, menţionează managerul unităţii spitaliceşti. În Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Serviciul de dializă a fost restructurat în vara anului trecut, după ce unicul medic a preferat să plece la secţia din Deva, unde a primit un salariu mai bun, mai spune Barna Bende.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedorenii nu se înghesuie să-şi asigure locuinţele

În data de 15 iulie 2010 a fost emisă prima poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei de către PAID (Pool-ul...

Bestia şi-a primit pedeapsa

Cornel Moldovan (foto), bestia cu chip de om, care la începutul lunii mai şi-a bătut crunt fiica de numai 14...

A fugit de la locul accidentului

Vineri seara, un bărbat de 35 de ani, a produs un grav accident de circulaţie la ieşirea din localitatea Călan....

Închide