Hunedorenii sună cu zecile la 112 să se testeze pentru Covid

Numărul solicitărilor pentru testare SARS-CoV-2 făcute către Serviciul de Ambulanţă Ju­deţean (SAJ) Hunedoara a crescut așa de mult în aceste zile, față de luna trecută, că angajații de pe ambulanțe abia mai fac față solicitărilor.
Medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cu­vânt al SAJ, a declarat pentru MESAGERUL HUNE­DOREAN că, dacă în august 2021 erau câte 2 sau 3 recoltări pentru teste Covid pe zi, în aceste zile s-a ajuns și la 60 de recoltări/zi/județ. Se lucrează la capacitate maximă, echipajele fiind suprasolicitate din cauza numărului mare de cereri de testare. Vom suplimenta echipajele de recoltare probe pentru teste”, a afirmat medical Călin Dumitrescu. Medicii de familie sună la 112, după ce pacienții anunță că se simt rău și sunt suspecți de Covid, iar cei de la Ambulanță îi programează pentru testare. Probele sunt depuse apoi la Direcția de Sănătate Publică, de unde pleacă la analize.
Pe de altă parte, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Seba­s­tian Mezei, susține că în județ nu mai avem paturi libere la ATI pentru pacienții cu Covid, toate cele 29 fiind ocupate. În prezent, sunt 241 de per­soane cu Covid în spitalele hunedorene. Mai sunt peste 100 de paturi libere destinate acestor bolnavi, și numărul locurilor va crește pe viitor, spune Mezei. (S.Popa)

One thought on “Hunedorenii sună cu zecile la 112 să se testeze pentru Covid

  • 30 septembrie 2021 la 12:04
    Legătură permanentă

    Pt ca nr. testarilor trece pe țară de 25000 ar trebui să se reflecte în testările din județe. Logic nu? Vă rog lăsați textele cu suprasolicitările, sunt plătiți pt ceea ce fac, plătiți bine chiar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.