ComunitateFlash

Hunedorenii se vaccinează împotriva gripei noi

Andreea Lazăr

Declanşarea la nivel naţional a noului val de gripă nouă i-a determinat pe tot mai mulţi hunedoreni să se vaccineze împotriva acestei boli. Numai în ultima săptămână, peste 300 de persoane s-au prezentat la medicii de familie, pentru imunizarea împotriva gripei de sezon, numărul acestora fiind în creştere cu 40 de cazuri, comparativ cu aceeaşi perioadă a lunii anterioare.

Tot mai multe pneumonii
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, la nivelul judeţului, se constată o creştere a cazurilor de infecţii acute respiratorii. „În perioada 10 -16 ianuarie, în judeţ au fost raportate 1.307 cazuri de infecţii acute respiratorii, dintre care 586 cazuri de pneumonie şi nici unul de gripă. Dar în anul 2010, în aceeaşi perioadă, s-au înregistrat mult mai multe cazuri de îmbolnăviri, respectiv: 2.364 de cazuri de infecţii respiratorii, dintre care 696 pneumonii, iar nouă îmbolnăviri cu virusul A/H1N1”, a declarat directorul adjunct al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Încă nici un caz înregistrat
Până în acest moment, la nivelul judeţului Hunedoara, nu s-a înregistrat nici un caz de gripă. Totuşi, medicii le recomandă oamenilor să se vaccineze împotriva virusului gripal, campania de vaccinare fiind gratuită şi se desfăşoară prin intermediul medicilor de familie. Din date statistice ale DSP Hunedoara reiese că, până în prezent, peste 21.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva virusului gripal sezonier, în timp ce în campania 2009 – 2010, numărul acestora a fost de aproximativ 39.000, iar cu vaccin Cantgrip monovalent, circa 36.000 de persoane. „Fiecare dintre noi trebuie să fie conştient că are obligaţia de a se proteja pe el, dar şi pe cei din jur. O persoană bolnavă, care se izolează la domiciliu, se poate însănătoşi în şapte zile. Dar, dacă această persoană continuă să meargă la serviciu, cu siguranţă îi va infecta şi pe cei din jur”, a mai afirmat Cecilia Birău.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura