Hunedorenii nu mai vor să muncească în Spania

17 februarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Nicolle Ebner

Doar 27 de hunedoreni s-au arătat interesaţi de selecţia pentru munci agricole în Spania, care se desfăşoară astăzi, la Teiuş. În condiţiile în care în evidenţele AJOFM Hunedoara figurează 22.786 de şomeri, iar rata şomajului, în luna ianuarie, a atins cifra record de 11,03 la sută, se pare că hunedorenii nu sunt prea dornici să-şi caute un loc de muncă.

Doar 27 de dosare pentru selecţia de la Teiuş
Se pare că majoritatea hunedorenilor preferă să-şi găsească un loc de muncă în străinătate prin intermediul cunoştinţelor, şi mai puţin cu sprijinul  agenţiilor autorizate. „Merg pe relaţii interpersonale, în loc să meargă legal, pe baza unui contract, prin care beneficiază de protecţie socială în ţara în care lucrează, de vechime, şi dacă îndeplineşte condiţiile, la întoarcerea în ţară poate beneficia şi de indemnizaţie de şomaj. Doar 27 de dosare, am trimis pentru selecţia de astăzi, de la Teiuş, în condiţiile în care, alte judeţe care stau mult mai bine din punct de vedere economic, au trimis sute de solicitări. Şi din cei 27, nu ştiu câţi se vor prezenta la interviu, pentru că nu le putem asigura deplasarea şi se duc pe banii lor”, menţionează Vasile Iorgovan, director coordonator al AJOFM Hunedoara. „Pulsul” interesului şomerilor hunedoreni de a obţine un loc de muncă va fi luat la bursa locurilor de muncă, ce va fi organizată în data de 26 februarie, la toate cele 13 agenţii locale ale AJOFM din judeţul Hunedoara. „Să vedem câte persoane dornice de a-şi găsi un loc de muncă vor fi atunci. Să vedem şi ce putem oferi noi. Sperăm ca în perioada următoare să se mai dezgheţe economia din judeţ, prin demararea lucrărilor la proiectele pe infrastructură finanţate de UE”, mai declară Vasile Iorgovan.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Niţu, arestat

  Cristian Bogdănel Niţu (foto), audiat şi el printre persoanele care sunt acuzate că au înşelat mai multe firme, achiziţionând...

Gura lumii

Vorbeşte lumea prin târg că un vice de municipiu ar cam avea insomnii, în ultimul timp, din cauza unor documente...

Şi-a făcut praf maşina de 30.000 de euro

Jucătorul echipei Jiul, Lucian Pârvu, care ar vrea să plece la CSM Rm. Vâlcea, a fost implicat într-un accident de...

Închide