Hunedorenii nu mai cad în plasa escrocilor

Maximilian Gânju

Metoda de înşelăciune ”accidentul”, folosită de escroci, se pare că nu mai are succes în municipiul Hunedoara. Dovadă este şi ultimul caz în care patru încercări ale escrocilor au eşuat.

Cei patru hunedoreni au fost abordaţi telefonic şi sub pretextul unor accidente comise de membrii familiilor lor, escrocii le cereau diferite sume de bani pentru pretinse „intervenţii chirurgicale”. Prima tentativă a avut loc asupra unui bărbat în vârstă de 82 de ani, din municipiu. Acesta a fost contactat telefonic de un necunoscut, care i-a spus că este fiul său, că a fost implicat într-un accident rutier şi că are nevoie de 15.000 – 20.000 de euro, pentru a fi transportat la o clinică privată, unde va fi operat. ”Hunedoreanul a dat dovadă de prezenţă de spirit, iar după încheierea convorbirii a luat legătura cu nepoata sa, care i-a confirmat faptul că tatăl său (fiul celui apelat) nu a suferit nici un accident rutier. Prin urmare, bărbatul nu a dat curs solicitării telefonice şi a anunţat imediat Poliţia”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
În seara aceleiaşi zile, poliţiştii hunedoreni au mai fost sesizaţi de alte două persoane, care au spus că s-a încercat escrocarea lor. Cele două persoane apelate, femei în vârstă de 74 şi de 68 de ani, şi-au sunat imediat fiii, care au confirmat că nu au fost implicaţi în evenimente rutiere şi, prin urmare, nu au dat curs solicitării persoanei necunoscute care le-a contactat. Şi tot în Hunedoara, o femeie în vârstă de 82 de ani a anunţat poliţiştii după ce un necunoscut i-a cerut „toţi banii de care dispune în casă”, pentru ca fiul ei, care ar fi fost implicat într-un accident rutier, să fie supus unei „operaţii chirurgicale urgente”. ”Şi de această dată, persoana apelată nu a dat curs solicitării, şi-a sunat fiul, care a confirmat că este teafăr şi apoi a sunat la Poliţie.
În toate cazurile prezentate, poliţiştii hunedoreni au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.