Comunitate

Hunedorenii nu-l uită pe inegalabilul Drăgan Muntean

Duminică, cel mai iubit fiu al pă­durenilor a fost omagiat acasă, la Poienița Voinii. Au trecut deja 22 de ani de când marele artist a plecat la cele veșnice. Duminică, la biserica „Sfântul Nicolae” din satul natal și la Casa Memorială Drăgan Muntean, cei care l-au iubit i-au arătat că nu l-au uitat. Curtea Casei s-a umplut, iar Doinitorul Ardealului a fost omagiat așa cum se cuvine.

Moștenire autentică
A fost o zi plină de emoție la care a participat familia artistului, autorități și foarte mulți oameni care îi păstrează vie memoria. Se spune că cei pe care îi iubim, nu pleacă atunci când inima în­ce­tează să bată, ci atunci când îi uităm. Cât timp ne rugăm pentru ei, rămân vii și îi simțim alături.
Momentul omagial s-a bucurat de prezența etnologului Rusalin Ișfănoni, fiu al pădurenilor, cel care a prezentat și promovat peste tot obiceiurile stră­vechi ale zonei şi straiele atât de fru­moa­se ale pădurenilor.
Ciprian Roman, Ionel Coza, Bogdan Toma, Mariana Suciu, Alin Ienciu, Ana Anuțoiu, Dragoș Crăciunescu, Carmen Muntean, Antonia Muntean, precum și ansamblurile Leleșana și Cerbălana au creat o atmosferă de excepție și au în­su­flețit întregul Ținut al Pădurenilor, așa cum i-ar fi plăcut lui Drăgan Muntean, anunță cei de la Direcția Generală de Administrare Monumente și Pro­mo­vare Turistică Hunedoara.
Doinitorul Ardealului a lăsat o moș­tenire autentică, zeci de cântece fiind cân­tate și apreciate și astăzi. Multe din­tre acestea au răsunat astăzi din curtea casei memoriale, fiind un omagiu adus lui Drăgan Muntean!
Evenimentul a fost organizat de Con­siliul Județean Hunedoara și Di­recția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura