ActualitateFlash

Hunedorenii nu dau bani de mila statului

Livia Botici

Doar doi hunedoreni au donat bani în „cutia milei”, pusă în operă de Guvernul Boc. La nivelul judeţului Hunedoara, suma strânsă până în acest moment, la Fondul Solidaritatea, pentru diminuarea efectelor crizei financiare, este de numai 620 de lei.

„Un leu, atât merită Guvernul!”

„De tine mi-e milă, dar de mine mi se rupe sufletul!” Aceasta pare a fi vorba după care se ghidează majoritatea hunedorenilor, în perioada de criză financiară. Asta, pentru că, iniţiativa Ministerului Finanţelor Publice de a înfiinţa un cont special, în care românii să doneze atât cât îi lasă buzunarul, pentru a scoate ţara din criză, nu a prea dat roade în judeţul Hunedoara. De mai bine de o lună, de când s-a deschis acest cont, doar două persoane au făcut donaţii pentru diminuarea efectelor crizei. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Finanţe Publice (DGFP) Hunedoara, suma totală strânsă este de 620 de lei, din care 619 lei au fost viraţi de o persoană din Petroşani, iar restul de 1 leu a fost donat de către un devean.

„Guvernul Boc nu merită din partea mea decât un leu, şi asta, pentru că sunt bine intenţionat. Ei ne-au luat totul, ne scad salarii, ne impun noi biruri, ne măresc TVA-ul, dar eu, din sărăcia mea, am dat un leu, pentru a ieşi din criza financiară. Nu vreau ca şi politicienii să-şi doneze bani, dar vreau să facă ceva, vreau să văd că lucrurile se mişcă în ţara mea şi că avem la putere nişte oameni care încearcă din răsputeri să scoată România la liman. Doar atât îmi doresc!”, a declarat deveanul care a donat 1 leu, la Fondul Solidaritatea.

„Persoanele care vor să vireze bani în contul pentru diminuarea efectelor crizei, trebuie să se prezinte la trezoreria DGFP Hunedoara. Aici, după ce vor dona banii, pot să opteze dacă numele lor să fie făcut public sau nu. Potrivit ordinului ministrului de Finanţe, în fiecare dată de 10 a lunii, pe site-ul ministerului vor fi afişate persoanele care au făcut donaţii şi sumele pe care le-au virat în contul Fondului Solidaritatea”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Ileana Bolog, de la Compartimentul de Relaţii cu Publicul al DGFP Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura