Hunedorenii merg la medic doar în caz de urgenţă

Cristina Ghenea

Tot mai puţini hunedoreni se internează în spitale. Majoritatea ajung la medic doar atunci când boala ajunge într-o formă avansată.
Doctorii sunt de părere că, pe de-o parte, sărăcia este unul dintre motive. Pe de altă parte, însă, majoritatea cetăţenilor nu au o cultură medicală şi apelează la serviciile doctorilor doar atunci când nu mai pot îndura durerea. De controale periodice, însă, sau de tratamente preventive, hunedorenii preferă să se lipsească. „Prea puţini mai sunt cei care vor să se interneze pentru tratamente. Mai sunt unii care vin în Policlinică, la control, însă dacă nu sunt în stare gravă, refuză internarea. Asta este şi o chestiune care ţine de educaţie“, a declarat Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Acesta a mai adăugat că, în prezent, majoritatea pacienţilor internaţi prezintă diferite afecţiuni respiratorii, specifice acestei perioade.
Aceeaşi situaţie şi în Hunedoara
Nici la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu“, din Hunedoara, situaţia nu este diferită. Aici, numărul cazurilor de internări prin Urgenţă a crescut simţitor, însă numărul pacienţilor interesaţi de starea lor de sănătate este mai mic. „În afară de cazurile grave, trimise prin Urgenţă, nu avem foarte mulţi pacienţi internaţi. Oamenii ajung la medic când boala este avansată, în multe dintre cazuri chiar în fază terminală. Procentajul cazurilor de internări de urgenţă a crescut cu cinci la sută“, a precizat Ioan Ilca, directorul medical al spitalului. Totodată, acesta a adăugat că în Ambulator, cei mai mulţi pacienţi trecuţi pe listele de aşteptare sunt cardiacii şi suferinzii de boli cronice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.