Hunedorenii, în top la karate

Ciprian Marinuţ

Dacicus Orăştie a urcat pe podium cu 15 dintre cei 17 sportivi prezenţi la competiţia internaţională „Open Timişoara”, desfăşurată sub regulament „Eur&Ka”, şi s-a clasat pe locul secund în ierarhia generală pe cluburi. Toţi sportivii de la cluburile Heian Deva, Enpi Brad şi Kihon Deva au obţinut medalii, în cel puţin câte o probă.   

Daci adevăraţi

Sportivii antrenaţi de Nicolae Iordăchescu la Dacicus Orăştie au demonstrat talent şi o pregătire tehnică bine pusă la punct, fiind printre protagoniştii competiţiei la care au luat parte peste 300 de karateka din România, Serbia şi Italia. „Toţi cei 15 sportivi de la grupele de performanţă ale clubului nostru au urcat pe podium, iar excepţie de la regulă au făcut doar cei doi debutanţi. Am acumulat 60 de puncte (medalia de aur – 5 puncte, medalia de argint – 3 puncte, medalia de bronz – 1 punct) şi ne-am situat pe locul doi în clasamentul general, după gazdele de la Sho-dan Timişoara, în vreme ce pe locul trei, s-a situat un club din Serbia. Dintre sportivii clubului nostru s-au remarcat următorii: Sonia Neagu, Bianca Orzescu, Ioana Popescu, Claudia Străuţ, Bogdan Hriţcu, Gabriel Bozeşan, Paul Bucea, Robert Ghena, Vlad Părăian, Robert Colesar, Marcel Cristea, Dergiu Dăneţ, Valentin Fuciu, Andrei Fuciu şi Artur Ştefănie”, a spus antrenorul Nicolae Iordăchescu.

Medalii peste medalii pentru Heian

Clubul Heian Deva s-a prezentat la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii în oraşul de pe Bega cu doar trei sportivi. Andra Daniliuc a obţinut medalia de aur la kata individual şi pe cea de bronz la kumite, categoria cadeţi. Attila Szocs s-a clasat pe locul secund la kata, categoria seniori, iar Lukas Hangan a fost pe trei la kumite, categoria 9-10 ani. Alături de sportivii de la Heian, a concurat şi Alexandru Andrei, de la Kihon Deva, antrenat de Dorel Gârbău, care a obţinut locul trei la kata, categoria cadeţi 15-17 ani. Clubul Heian s-a prezentat doar cu aceşti sportivi la „Open Timişoara”, deoarece o parte a concurat la întrecerea „Kuranai Karate Open Cup 2012”, succesoarea „Cupei Memoriale Pepe`s Karate Open Cup”, desfăşurată la Salonta. La această competiţie, Mihai Martinesc a făcut legea la categoria 6-8 ani, fiind pe primul loc atât la kata, cât şi la kumite, şi, în plus, s-a clasat pe locul doi la kata, în concursul open al sportivilor sub 13 ani. Rezultate foarte bune a obţinut şi Victor Kuţaba, clasat pe primul loc la kata 9-10 ani şi pe locul unu la kata open, la sportivii sub 13 ani. În fine, Mihai Pert-Alexandrescu s-a clasat pe prima poziţie la kata, categoria şase ani, iar Maria Nedelcu a obţinut două medalii de bronz, în probele de kata şi kumite, categoria 9-10 ani. „Am avut obligaţia morală de a merge cu o parte dintre sportivi la întrecerea de la Salonta. Antrenorul în memoria căruia se organizează această cupă memorială a fost un prieten special al clubului Heian şi şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie, când venea la o competiţie la Deva, organizată de noi”, a afirmat Marius Biji, antrenorul de la Heian Deva.

Brădenii, specialişti la kumite

Faţă de colegii lor de la Heian Deva, care au punctat în special în proba de kata (lupta cu un adversar imaginar), toţi cei cinci sportivi de la Enpi Brad prezenţi la întrecerea de la Timişoara au fost pe podium la kumite (lupta cu un adversar real). „Echipa de fete 6-8, ani formată din Eliza Avram, Maia Silaşi şi Andreea Coroiu, s-a clasat pe primul loc. Cele trei componente ale echipei au avut rezultate bune şi la individual, Eliza fiind pe doi la categoria +30 kg, Maia pe trei la aceeaşi categorie, iar Andreea, tot pe trei, dar la categoria -30 kg. Foarte bine s-a prezentat şi Alexandru Mariş, care a obţinut medalia de aur la categoria 12-14 ani, în vreme ce Răzvan Tomiş s-a situat pe locul doi la cadeţi, 16-17 ani”, a spus antrenorul Sorin Avram, de la Enpi Brad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare