ActualitateFlash

Hunedorenii dau buzna la paşapoarte

Livia Botici

În fiecare dimineaţă, în faţa sediului Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor (SPCEEP) din judeţul nostru, sute de hunedoreni aşteaptă, pentru a-şi putea procura un bon de ordine, necesar la depunerea dosarelor, în vederea dobândirii unui paşaport.

„De două săptămâni, este nebunie”

Există două cauze pentru care hunedorenii dau buzna, în fiecare dimineaţă, peste angajaţii de la Paşapoarte. „Acum, toate persoanele care vor un paşaport, fie că este biometric sau normal, trebuie să se deplaseze la Deva. Credeţi-mă, dimineaţa, cu toate că programul începe de la ora opt şi

jumătate, hunedorenii sunt prezenţi încă de la şase. Eu ajung la serviciu la ora şase şi jumătate şi mă aşteaptă în faţa instituţiei în jur de 200 de persoane. Aşa o ţinem de două săptămâni şi este o adevărată nebunie. Un al doilea motiv pentru care a apărut această îmbulzeală este că în perioada de vară, persoanele care muncesc în străinătate se întorc acasă şi vin să-şi schimbe paşapoartele. Nu ştiu cât o să mai rezistăm în acest ritm. Astăzi (n.r.-ieri), până la ora 12, am înregistrat 50 de cereri, cu toate că de obicei, într-o zi normală, nu depăşeam 20. Ne aşteptăm ca, în perioada următoare, situaţia să fie şi mai dificilă”, a declarat Achim Liviu Stoica, şeful biroului SPCEEP Hunedoara.

Cereri pe bază de bon

În fiecare zi, se eliberează maximum 65 de bonuri de ordine, de luni, până joi. Vinerea, doar 40 de hunedoreni pot să-şi depună actele, pentru a li se elibera un paşaport. Taxa pentru un paşaport biometric este de 276 de lei, iar pentru unul normal, este de 216 lei. Programul pentru depunerea cererilor este următorul: de luni până joi, între orele 8:30 – 16:30, iar vinerea, de la ora 8:30, până la ora 14:30.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura