ComunitateFlash

Hunedorenii dau buzna la magazinele second hand

04 second hand 4

Acum, când locurile de muncă sunt din ce în ce mai puţine şi numărul şomerilor este în creştere, hunedorenii bat la uşa magazinelor second hand, pentru a-şi îmbrăca familia.
Dacă până acum, acest gen de magazine era dedicat exclusiv persoanelor fără posibilităţi, criza le-a transformat într-o opţiune pentru toate buzunarele care vor să îşi reducă cheltuielile. Pensionarii şi persoanele cu venituri minime erau, până nu demult, clienţi fideli ai acestora. Situaţia s-a schimbat însă. Din ce în ce mai mulţi oameni sunt nevoiţi să facă economii şi apelează la magazinele cu marfă mai ieftină. Indiferent de statutul social sau profesional, foarte mulţi hunedoreni au devenit adepţii magazinelor second hand. „Vânzările merg foarte bine, poate şi datorită reducerilor de preţuri pe care le facem. Clienţii care trec pragul magazinului nostru sunt din toate categoriile sociale. Nu ne mai miră când vedem că intră o doamnă foarte aranjată şi îmbrăcată cu haină de blană”, a declarat Amalia Ciucudean, vânzătoare la un magazin second hand din Deva.

La vremuri de criză, preţuri surpriză
Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, magazinele anunţă diferite oferte promoţionale. „Într-o zi când avem schimbare de stoc, avem preţuri prestabilite. A doua zi avem 50 la sută la orice produs. A treia zi orice costă 3 lei, a patra zi totul la 2 lei, respectiv în ultima zi, când stocul e relativ gol, orice produs costă 1 leu” a declarat o reprezentantă a unui magazin second hand.
Hainele sunt importate în mare parte din Anglia, Italia şi Germania. Există magazine unde se aduc şi haine de calitate şi cu etichetă pe ele. Bineînţeles că preţul acestora este mult mai mare. Spre exemplu, o haină de blană naturală costă 500 de lei, dar doamnele mai cu dare de mână pot pleca acasă cu un astfel de articol vestimentar la jumătate de preţ. (N. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura