Hunedorenii au pretenţii maxime

Ciprian Marinuţ

Ambele echipe hunedorene din eşalonul trei demarează în returul campionatului cu gândul la promovare. FC Hunedoara e mai aproape de obiectiv, întrucât porneşte de pe locul doi, la cinci puncte de lidera Luceafărul Oradea, dar şi CFR Simeria mai are şanse teoretice, deşi e doar pe locul şase, la 12 puncte de prima clasată.

A avea sau a nu avea drept de promovare
FC Hunedoara e favorită certă, azi, în partida din prima etapă, pe care o va disputa în deplasare cu Bihorul Beiuş (locul 13, cu numai opt puncte). Trupa antrenată de Ioan Petcu a mers bine în meciurile amicale şi dă impresia că are forţa să câştige fără probleme. Dincolo de capacităţile fotbalistice necesare pentru a urca pe primul loc, alb-albaştrii trebuie să se mişte cu talent şi la FRF, întrucât, momentan, se află pe lista neagră a echipelor interzise la promovare. Federaţia a amânat răspunsul la contestaţia hunedorenilor şi va răspunde oficial abia săptămâna viitoare. „Nu există o sancţiune în regulament care să interzică promovarea în termenii articolului pe care noi îl contestăm şi nu se poate ca acest drept să-ţi fie interzis la mijloc de campionat. Vrem ca FC Hunedoara să încheie campionatul pe primul loc”, a spus Ionel Danciar, organizatorul de competiţii de la FC Hunedoara.

Luptă până la capăt
Ţinută la distanţă de primele locuri de parcursul modest din tur, CFR Simeria e hotărâtă să schimbe ecuaţia promovării în favoarea sa în retur. Cu fostul secund Marius Opric devenit antrenor principal, feroviarii n-au renunţat la visul de a „urca” în Liga a II-a. „Lotul a rămas acelaşi, însă acum e mai omogen şi are un moral bun. Vom juca toate meciurile la victorie şi vom lupta pentru promovare, atâta timp cât vor exista şanse teoretice”, a spus Opric. CFR Simeria (locul 6) va începe returul cu un meci în deplasare la Milenium Giarmata (locul 10).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.