Sport

Hunedorenii au „Ştiinţa“ voleiului

Echipa Ştiinţa Hunedoara a devenit prima finalistă a Campionatului Judeţean de Volei, rezervat jucătorilor seniori amatori, după ce s-a impus cu 3-1 în semifinala cu AS „Ov. Densuşianu” Călan. Pentru al doilea loc în ultimul act, s-au duelat, aseară, Volei Club Deva şi AS Montana Haţeg.

Experienţa bate ambiţia

Având în componenţă mulţi foşti jucători profesionişti, Ştiinţa Hunedoara şi-a confirmat statutul de favorită a primului Campionat Judeţean de Volei şi s-a calificat în finală. Echipa „dirijată” de Constantin Grigore, singurul tehnician care a adus medalii naţionale voleiului din Hunedoara, s-a impus cu 3-1 în semifinala cu AS „Ov. Densuşianu” Călan, desfăşurată luni seara la Hunedoara. Mult mai experimentaţi, hunedorenii au pus la punct ambiţia adversarilor prin scheme bine gândite şi au câştigat lejer primele două seturi cu 25-15 şi 25-12. Ştiinţa a cedat setul trei, când a rulat rezervele, cu 24-26, şi şi-a adjudecat meciul în setul patru cu 25-7. „Majoritatea componenţilor echipei noastre au jucat volei de performanţă la nivel înalt. Vasile Orelt a fost component al lotului naţional în anii 80, iar Alin Văcaru şi Florin Boancă au fost în echipa CSS Hunedoara, care a obţinut argintul la Campionatul Naţional. Florin Căciulat are o experienţă bogată, pentru că a jucat mulţi ani la Metalul Hunedoara”, a precizat Constantin Grigore, cel care în cariera sa a activat la echipe precum IEFS Bucureşti, Progresul Bucureşti sau Univ. Craiova.

Sunt favoriţi

Pentru al doilea loc în finală s-au duelat, aseară, Volei Club Deva şi AS Montana Haţeg. Antrenorul Liviu Grădinaru, iniţiatorul competiţiei şi component al echipei Volei Club Deva, consideră că Ştiinţa Hunedoara este favorită la câştigarea titlului de campioană judeţeană. „Ştiinţa e o echipă bună, pentru că are numai sportivi experimentaţi, care au jucat volei de performanţă. Cred că au prima şansă la câştigarea trofeului, chiar dacă şi noi vom încerca să ne valorificăm atuurile în cazul în care ajungem în finală”, a spus Liviu Grădinaru. Finala Campionatului Judeţean de Volei se va disputa duminică, 12 decembrie, de la ora 11.00, la Sala de sport a Colegiului Naţional „Traian” Deva. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura