Sport

Hunedorenii, „artişti” ai karatelor Eur&Ka

Ciprian Marinuţ

Cluburile hunedorene Dacicus Orăştie, Heian Deva, Hard Steel Hunedoara şi Empi Brad au fost vedetele finalei Campionatului Naţional de Karate Eur&Ka, iar prin numărul impresionant de medalii cucerite s-au clasat în top în clasamentul general intercluburi.

Două pe podium, două în top 10

Într-o competiţie cu peste 350 de sportivi (201 la kata, 164 la kumite) de la 24 de cluburi din ţară, cu multe probe şi mulţi medaliaţi, adevărata valoare a unei şcoli de karate este oferită de punctajul realizat în clasamentul general pe medalii. Iar la acest capitol, patru dintre cele cinci cluburi hunedorene sunt strălucitoare. Clubul Dacicus Orăştie, ai cărei sportivi sunt antrenaţi de sensei Nicolae Iordăchescu şi de Ionel Hriţcu, a ocupat locul I la general, devansând clubul UTK Timişoara, iar Heian Deva, care îl are ca antrenor pe sensei Marius Biji, s-a clasat pe locul trei. Rezultate valoroase au avut şi cluburile Hard Steel Hunedoara, antrenori Monica şi Gheorghe Păiuş, clasat pe locul cinci şi Empi Brad, antrenor Marius Albulescu, care a ocupat locul nouă.

O căruţă de medalii

Evident, cele mai multe medalii le-au cucerit sportivii de la Dacicus Orăştie, care şi-au trecut în palmares 11 locuri I, şapte locuri II şi nouă locuri III. „Performanţele de la naţionale sunt de fapt o confirmare a rezultatelor de la competiţiile anterioare şi un prim pas spre calificarea la campionatul European, programat în aprilie în Italia. Dintre sportivii de la Dacicus, s-au remarcat Sonia Neagu, Bianca Orzescu, Lorena Davideţ, Bogdan Hriţcu, Cristina Mîneciu, Mihail Plop, Dan Negriciuc şi Alin Tocaci, care au obţinut chiar şi două-trei medalii”, a spus Nicolae Iordăchescu. Foarte aproape la numărul total de medalii cucerite au fost karatiştii de la Heian Deva, care şi-au trecut în palmares 11 locuri I, şase locuri II şi trei locuri III. „Şi de această dată, lidera echipei a fost Andra Daniliuc, care a obţinut aurul în toate cele trei probe la care a participat: kata, kumite şi kata echipe. Performanţe valoroase au mai avut Robert Ghena şi Adrian Gabor, ambii medaliaţi cu aur la kata individual şi kata echipe, Victor Kutaba care a cucerit aurul la kata şi kumite, Alexia Chifor, Noemi Gîga Todea şi Sabrina Groza, medaliate cu aur la kata echipe şi cu argint la kata individual. Un progres evident au realizat şi sportivii de la secţia din Veţel, astfel că Mihai Sîrb, Denisa Pădurean, Raluca Atinge, Paula Bălăcescu, Iulian Lup şi Robert Boliac au obţinut medalii de aur şi argint”, a spus Marius Biji, care deşi era uşor accidentat, a cucerit argintul la kata şi bronzul la kumite.

Sportivii de la clubul „Hard Steel” din Hunedoara au obţinut 16 medalii, 13 în concursurile individuale de kata şi kumite, iar trei în probele pe echipe. Titlurile de campioni naţionali pentru clubul hunedorean au fost obţinute de Adrian Popoviciu, Denis Ciobanu, Dan Adam Alexandru şi echipa de kata, formată din Cristina Colcea, Beatrice Negraru şi Andreea Potcovel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura