Politica si administratie

Hunedoreni despãgubiti de stat, pentru puscãrie pe motive politice

Hunedorenii care au stat în puşcărie pe motive politice se pot îmbogăţi acum, dând statul în judecată. Astfel, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara a raportat în trimestrul al treilea din acest an, vizavi de cererile formulate la Legea 221/2009, privind condamnările cu caracter politic, sute de cazuri de despăgubiri din motive de puşcărie politică.
Potrivit Mihaelei Mănăilă, purtătorul de cuvânt al DGFP Hunedoara, în luna septembrie 2010, Direcţia de Finanţe a asigurat reprezentarea în peste 200 de dosare de acest gen. „Despăgubirile solicitate au fost de 3.948.700 de lei şi 148.099 de euro. Tribunalul Hunedoara a acordat însă despăgubiri care se ridică la 240.000 de lei şi 295.000 de euro, în dosarele judecate până în septembrie, anul acesta”, a declarat Mihaela Mănăilă.
Cea mai mică sumă primită de un hunedorean după ce a stat în închisoare din motive politice se ridică la 5.000 de euro. În schimb, cea mai mare sumă despăgubită acordată a fost până acum de 60.000 de euro. (S. Popa)

2 comentarii la „Hunedoreni despãgubiti de stat, pentru puscãrie pe motive politice

  • a se citi decizia curtii constitutionale, nr. 1358/2010, care a declarat neconstitutional chiar articolul din legea 221/2009 (nr. 5 lit. a)care permitea instantelor sa acorde daune morale.

  • DE CE TREBUIE SA FIE INCADRATI NUMAI CEI CARE ERAU CONSIDERATI DETINUTI POLITICI,ACUM 50 DE ANI,IN ZIUA DE AZI SUNT INCHISI OAMENI NEVINOVATI,CARE DEMONSTREAZA LA CEDO LA ICCJ,SI EI NU PRIMESC NIMIC,IN SCHIMB NU LI SE MAI DA VOIE SA MUNCEASCA IN SOCIETATE,SUNT OBLIGATI SA FURE SI SA TALHAREASCA CA SA TRAIASCA,VEDETI CAZUL VILI RUPA DIN HUNEDOARA ,CARE DUPA 12 ANI A DEMONSTRAT CA A FOST RAPIT ,SECHESTRAT SI TORTURAT NEVINOVAT DE ORGANELE DE POLITIE SI DE JUSTITIE,DE CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI AI SOCIETATII CARE INCALCA LEGEA CU BUNA STIINTA.AM ZIS

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura