Hunedoreni condamnaţi, „pedepsiţi” cu munca de bibliotecar

9 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04-bibliotecaNatalia Bumbac

Odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal, munca în folosul comunităţii pentru persoanele care beneficiază de suspendarea executării pedepsei cu închisoarea a devenit obligatorie.

Condamnaţii pot fi obligaţi de instanţă la maximum 120 de zile de muncă neremunerată, pe care o pot presta în cadrul unei instituţii publice. Printre instituţiile unde persoanele care au pe numele lor o pedeapsă cu suspendare sunt trimise la muncă se numără şi Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Deva.

Doar cei cu studii…
Din datele oferite de reprezentanţii bibliotecii, primii hunedoreni condamnaţi care au muncit cot la cot cu bibliotecarii au venit la începutul anului 2015. „În prezent, la bibliotecă avem trei persoane care muncesc în folosul comunităţii, la sfârşitul lunii urmând să mai vină o persoană. Acestea sunt repartizate la serviciul de evidenţă sau la cel de relaţii cu publicul. Atunci când încheie zilele de muncă neremunerată, trimitem un desfăşurător detaliat către Serviciul de Probaţiune Hunedoara, în care detaliem ce anume a făcut persoana respectivă. În total, 11 persoane, majoritatea fiind cu studii superioare, au fost repartizate la bibliotecă pentru a face muncă în folosul comunităţii”, a afirmat Luminiţa Vulcan, şeful Serviciului de Relaţii cu Publicul al Bibliotecii judeţene.
Alte instituţii la care hunedorenii condamnaţi cu suspendare sunt trimişi să presteze muncă în folosul comunităţii sunt primăriile din judeţ, Episcopia Devei şi Hunedoarei, căminul de bătrâni şi adăpostul de noapte din municipiul Hunedoara. Potrivit şefului Serviciului de Probaţiune Hunedoara, Gabriela Ignat, instanţa care pronunţă o sentinţă trebuie să menţioneze două instituţii la care persoana condamnată trebuie să execute zilele de muncă în folosul comunităţii. Iar, în urma evaluării condamnatului de către consilierul Serviciului de Probaţiune, acesta va fi repartizat la una dintre cele două unităţi.
De menţionat că în sentinţele date de instanţele hunedorene au fost trimise la muncă în folosul comunităţii persoane condamnate la pedepse cu suspendare pentru fapte de corupţie, trafic de droguri ş. a..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Salvarea de la retrogradare, o misiune tot mai grea pentru Cetate

Echipa antrenată de slovenul Ivan Cop va rămâne şi fără cele trei puncte acumulate în urma victoriei cu CSM Ploieşti,...

Hunedoara, gazda campionatului naţional de înot în bazin scurt

Începând de azi şi până duminică, bazinul de înot din cadrul Complexului Sportiv „Michael Klein” din Hunedoara va găzdui campionatul...

Mureşul Pricaz şi-a ajutat vecina să redevină lider

Campioana en-titre a Ligii a V-a a detronat liderul actualului sezon, Măgura Pui, după victoria de pe teren propriu, scor...

Închide