ActualitateFlash

Hunedoreanca Elena Lasconi (USR), dată afară de pe listele pentru europarlamentare. Fiica acesteia a atacat-o dur, pentru că a votat cu familia tradițională

Hunedoreanca Elena Lasconi (foto) nu va mai candida la europarlamentare din partea USR, după scandalul pro­vocat de primărița din Câmpulung Muscel și declarațiile sale privind familia tradițională. Lasconi a reușit ca, din favorită la alegerile euro­par­la­mentare, să ajungă să fie dată afară de pe liste, la câteva zile după anunțul can­didaturii sale la Parlamentul Euro­pean. Și, ca totul să fie mai frumos, chiar fiica acesteia, Oana, i-a dat lovi­tura de grație.

Dezgustată
Fiica Elenei Lasconi, Oana, a reac­ţio­nat dur pe Instagram după ce mama sa a afirmat că a votat ”DA” la referen­du­mul pentru familia tradiţională, tânăra declarându-se dezgustată şi anunţând că ”această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din nici un punct de vedere.
„Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. (…) Sunt în şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei. (…) Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată. (…) Mă doare sufletul. Nu susţin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, deşi ştiu că este fa­vorita multora. (…) Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred. Consider că dacă eşti creştin şi crezi în legea iubirii, ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pen­tru ca fiecare om să poată să îşi alea­gă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită”, afirmă fiica Elenei Lasconi, printre lacrimi.

Are prieteni gay
Elena Lasconi, primar USR al localității Câmpulung Muscel, a venit cu precizări în care a punctat că nu e homofobă, sub­liniind faptul că eliminarea sa de pe lista pentru europarlamentare poate fi decisă printr-un simplu vot al conducerii partidului. „După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parte­ne­riat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie. De 51 de ani trăiesc într-o so­cietate în care căsătoria este între o fe­meie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punc­tul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta”, a scris Elena Lasconi, într-un mesaj publicat pe Facebook.
„Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex. Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele”, a completat reprezentanta USR.

Nu a fost suficient
„Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare. Atât. Eu îmi continui treaba de primar”, a mai afirmat primarul din Câmpulung Muscel.
„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis con­vocarea Biroului Național al USR în această seară (n.r.-aseară) pentru for­ma­lizarea acestei decizii. Am cer­ti­tudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și con­cen­trarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în admi­nis­trație. USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale.
În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi a­ceastă schimbare”, a spus Cătălin Drulă, liderul USR. (A.N.)