ActualitateFlash

Hunedoreancă amenințată cu moartea după ce a reclamat ilegalități în comună

Sorina Popa

O hunedoreancă își strigă disperarea, după ce a făcut reclamații peste reclamații privind fur­turile de lemne din comună, atacuri ca-n filme, incendieri de case, distrugeri și tot ea este amenințată cu moartea.

Reclamații peste reclamații
Femeia, M.P., susține că toate aceste lucruri sunt mușamalizate aici, existând un adevărat rai al infractorilor, care sunt protejați chiar de oamenii legii. De cealaltă parte, IPJ Hunedoara susține că polițiștii nu sunt implicați în așa ceva și că își fac datoria.
Aflați în cele ce urmează calvarul prin care trece o femeie și familia ei. O femeie care nu se sperie de amenințările cu moartea.
„Sunt o victimă a celor de la IPJ Hunedoara.
Mi-am dat seama că aceștia nu mă ajută, nu vor să soluționeze reclamațiile mele și m-am adresat celor de la DGA. Dosarul este nr.796/P/2021. Suntem în pericol de moarte, aici la Lăpugiu de Jos. Am avut mai multe dosare în lucru la Postul de Poliție din comuna noastră. Toate, dar toate aceste dosare au fost închise, nu au fost solu­ționate. Am tot reclamat că șeful de Post din Lă­pugiu de Jos, Paul Șuiagă, a închis dosarele noas­tre. Am cerut ajutor la conducerea IPJ Hune­doara. Am vrut să discut cu inspectorul șef, dar niciodată nu a vrut să vorbească cu mine, am discutat cu un consilier de-al lui, dar acesta m-a expediat rapid”, susține M.P., din comuna Lăpugiu de Jos.

„Probabil ne omora”
Femeia este disperată și spune că în urmă cu câteva luni, cineva a spart camerele video pe care le avea pe casă, a spart și o ferestră a lo­cu­inței, încercând să spargă și geamul de la dor­mitor.
“Dacă intra în casă, probabil că eram morți acum. Dosarul acesta a fost la polițistul Șuiagă. Nici măcar nu mi-a luat o declarație, nimic. Așa se lucrează la Lăpugiu, la Poliție. Mi-am dat seama că polițistul își bate joc de mine și de familia mea”, povestește hunedoreanca.
„În vara anului trecut a avut loc o ședință de com­posesorat. Atunci, fostul viceprimar al co­munei i-a instigat pe cei prezenți la violență. Fos­tul vice a spus că trebuie să fiu scoasă afară din sat, să mi se dea foc la casă, deoarece fac multe reclamații la Poliție că se fură lemne aici în co­mună. M-a acuzat că nu se mai dau lemne lo­cuitorilor comunei, din cauza reclamațiilor făcute de mine. Atunci mi-au spart camerele video de supraveghere. Ce a făcut polițistul Șuiagă? Nimic. Aici sunt mână-n mână cu toții și fac ilegalități.Poliția îi protejează, că nimeni nu poate reclama nimic, că le e frică oamenilor. Iar, eu, dacă am reclamat sunt amenințată cu moartea. Aici am ajuns. Anul trecut am dat o declarație că Paul Șuiaga este cercetat pentru abuz în serviciu, divulgare de secrete de serviciu, favorizarea infractorului, sustragere, distrugere de probe. Cei de la IPJ nu au mișcat un deget. Noi suntem terorizați, pur și simplu în comună. Cum să trăim aici? Poliția în loc să ne apere, ne amenință”, susține M.P.

C­alificativul „Foarte Bine”
MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat de la IPJ Hunedoara dacă polițistul acuzat este cercetat intern. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, Paul Șuiagă a primit califi­cativul “Foarte Bine” pentru activitatea de­s­fă­șurată în anul trecut. Nu este cercetat de vreo comisie internă. Am încercat să vorbim cu pri­marul comunei Lăpugiu de Jos dar acesta nu a răspuns la telefon, deși am insistat.
În aceste condiții, concluzia celor de la IPJ Hunedoara în ceea ce-l privește pe Șuiagă este că polițistul nu este anchetat intern și, având în ve­dere calificativul primit își face munca foarte bine.

3 comentarii la „Hunedoreancă amenințată cu moartea după ce a reclamat ilegalități în comună

  • asta este nu ai ce face politia este mina in mina cu infractorii

  • Politistul Suiaga este cercetat penal de DGA si IPJ in doua dosare penale.

  • Fostul Viceprimar a cerut să fie dat foc la casa fratelui sau, unde a copilărit. Acest individ nu face decât rau întregii comunități. Un om de nimic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura