; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Hunedorean suspect de infecţie cu virusul West Nile

3 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Un bărbat din Simeria a ajuns în spital, fiind suspect de infecţie cu virusul West Nile. Analizele de laborator urmează să confirme sau să infirme prezenţa virusului, cert este că starea de sănătate a bărbatului s-a agravat de la o zi la alta pe perioada internării în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

”Un pacient de 73 de ani, din Simeria, a fost internat joi, 30 august, la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Deva. I s-au recoltat probe de sânge, vineri, 31 august, probele au fost trimise la Institutul de Sănătate Publică Cluj, pentru a se stabili dacă este sau nu vorba despre o infecţie cu virusul West Nile. În aceeaşi zi, starea de sănătate a pacientului s-a agravat, fiind mutat în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă. La cererea familiei, bărbatul a fost transferat la un spital din Târgu Mureş. Recomandarea noastră este ca autorităţile locale din Simeria şi Orăştie să intensifice acţiunile de dezinsecţie, deoarece pacientul provine din zona celor două localităţi”, a declarat Monica Cînda, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii, din data de 2 mai 2018 până în data de 29 august, au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virusul West Nile, fiind înregistrate 12 decese. Cele 12 decese au survenit la pacienţi care sufereau de boli cronice. Cinci decese s-au înregistrat în Bucureşti, două în judeţul Olt şi câte unul în judeţele Iaşi, Galaţi, Covasna, Constanţa şi Dâmboviţa. Vectorii implicaţi în transmiterea virusului West Nile în ţara noastră îi reprezintă mai multe specii de ţânţari răspândiţi atât în mediul urban, cât şi în cel rural. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a V-a: Unirea General Berthelot, pe primul loc

Duminică au debutat jocurile campionatului judeţean de fotbal din cadrul Ligii a V-a, competiţie care de fiecare dată este urmărită...

Micii fotbalişti de la Şcoala Florea Văetuş s-au remarcat la Sălişte

Localitatea Sălişte din judeţul Sibiu a găzduit în premieră o competiţie fotbalistică pentru copii, la care au participat mai multe...

Fotbal, Liga a II-a: Energeticianul joacă în nocturnă, astăzi, la Piteşti

Echipa din Liga a doua ACS Energeticianul, formaţie adoptată de Valea Jiului, va juca în etapa a cincea din actualul...

Închide