Hunedorean, în conducerea Federaţiei Internaţionale a Rangerilor

Maximilian Gânju

Hunedoreanul Florin Hălăstăuan (foto) reprezintă Europa în conducerea Federaţiei Internaţionale a Rangerilor (FIR). El susţine interesele a circa 6.000 de rangeri europeni încă din 2009, iar în luna noiembrie, va candida pentru un nou mandat.
Florin Hălăstăuan a primit de la Federaţia Internaţională a Rangerilor vestea că a fost nominalizat să reprezinte Europa în conducerea instituţiei internaţionale, iar luna viitoare, va trebui să-şi convingă colegii europeni, pentru a fi reales la congresul care va avea loc în Tanzania. Mai multe asociaţii ale rangerilor din Europa doresc ca, în continuare, să fie reprezentate de un ranger român, spun colegii acestuia din Asociaţia Rangerilor din România (ARR). Aceasta, datorită calităţilor personale ale rangerilor din ţara noastră şi în ciuda faptului că sunt departe de a avea mijloacele logistice necesare ca să-şi facă meseria.
„Este extrem de greu să faci faţă unor grupuri de braconieri înarmaţi cu arme scumpe cu lunetă, circulând cu maşini de teren la care noi doar putem visa, braconieri care ştiu că pot scăpa basma curată doar cu un simplu telefon dat prietenilor sus-puşi. Rangerul îşi pierde serviciul, iar braconierii îşi văd în continuare de fărădelegi, la adăpostul unui sistem corupt“, spune Florina Crişan, membru ARR.
Florin Hălăstăuan este din anul 2009 în conducerea FIR la Congresul Internaţional al Rangerilor din Bolivia, fiind ales să reprezinte interesele a circa 6.000 de colegi din toată Europa. Federaţia are în conducere şase persoane cu drept de vot, câte una pentru fiecare continent, iar în total, sunt nouă componenţi ai FIR. Hălăstăuan este ranger şi salvamontist la Serviciul Public Salvamont Judeţean Hunedoara – şi alături de un coleg, a dat sens meseriei de ranger la noi în ţară, cei doi fiind primii rangeri cu acte în regulă din România, după un concurs organizat în anul 2000, de către Administraţia Parcului Naţional Retezat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare