Politica si administratie

Hunedoara pe mâini bune

Principalele proiecte ale Primăriei Hunedoara pentru următorii patru ani (V)

 

Când am venit pentru prima oară la Primărie, am constatat că oraşul, pur şi simplu, nu avea o strategie coerentă pentru o dezvoltare integrată.
Împreună cu o echipă de specialişti în mai multe domenii, am pus la punct o astfel de strategie, un plan clar care, pe lângă investiţiile obligatorii în infra­struc­tură, educaţie şi sănătate, cu­prin­de mai multe proiecte din domenii di­fe­rite dar care, în fond, au acelaşi scop final: Hunedoara – un oraş cu adevărat european. Câteva dintre ele vă sunt pre­zentate mai jos.

Castelul Corvinilor – „motorul” turismului hunedorean
Din toamna acestui an vor începe lucrările din cea de-a doua etapă de restaurare – conservare şi punere în valoare a Castelului Corvinilor. Pentru prima oară după mai bine de un secol, Castelul va fi restaurat complet. Un alt proiect important este cel referitor la restaurarea, conservarea şi valori­fi­ca­rea turistică şi culturală a Curţii Husarilor (curtea exterioară a Castelului).

Transport local într-o modernizare continuă
Pe lângă cele 20 de autobuze hibrid de dimensiuni medii care circulă deja pe străzile Hunedoarei, vom achiziţiona încă 4 autobuze electrice. Moderni­zarea transportului local va continua şi prin intermediul unui alt proiect prin care se vor implementa automatizări in­formatice şi digitale.

Locuinţe eficiente energetic
Până acum am reuşit să punem la punct noi proiecte pentru 24 de blocuri din oraş (dintre care 8 situate în zona pietonală Corvin). Ne dorim să întoc­mim cât mai multe proiecte de acest fel şi vom face asta, în următorii 4 ani. Pe lângă blocurile eficientizate energetic, vom avea 4 blocuri nou construite, destinate tinerilor, care vor fi ridicate în apropierea fostei Şcoli Generale Nr. 10 şi un alt bloc nou, destinat tinerilor medici, situat în apropierea spitalului.

Independenţă energetică
Vom construi un parc fotovoltaic al oraşului. Acesta va produce energia elec­trică necesară pentru iluminatul public şi va aduce astfel economii im­portante la bugetul local, bani care vor putea fi folosiţi pentru alte investiţii în interesul hunedorenilor.

Gestiune modernă a deşeurilor
Primăria municipiului Hunedoara va monta peste 100 de “insule ecologice di­gitalizate” pentru o mai bună co­lec­tare selectivă a deşeurilor menajere.
În fosta unitate militară Hăşdat se va construi un centru de colectare prin aport voluntar. Aici vor putea fi aduse şi depozitate (fără taxă) deşeurile care nu pot fi depozitate la punctele de co­lec­tare din cartiere (obiec­te voluminoase, de­şe­uri provenite din cons­trucţii sau din grădini, elec­trice, electronice, de­şe­u­ri textile, anvelope etc…).
Precizare importantă: în toate cazurile amintite, este vorba despre proiecte certe (nu despre simple idei), majoritatea acestora având deja asigurate şi finanţările necesare.

 

Comandat de PSD – filiala Hunedoara.
Executat de SC Media Hunedoreană SRL.
Cod identificare atribuit de AEP: 21240002

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura