Hrana pentru câini fără cereale: avantaje și dezavantaje

Hrană cu sau fără cereale? Când vine vorba de prietenii noștri canini, răspunsul este, de obicei, „depinde”.

 

Ca oameni, este posibil să trebuiască să renunțăm la cereale și la conținutul lor nutritiv atunci când o alergie sau intoleranță ne obligă să ne schimbăm alegerile alimentare. Acest lucru i-a făcut pe mulți proprietari să reconsidere rolul cerealelor și în dieta animalelor lor de companie și să se întrebe dacă hrana pentru câini fără cereale este o alegere mai bună.

 

Însoțitorii noștri minunați depind de noi, proprietarii lor umani, pentru a face alegerile alimentare adecvate în numele lor. Alegerea hranei pentru câini fără cereale poate fi o decizie destul de mare pentru un proprietar. Ca întotdeauna, medicul veterinar vă va ajuta să alegeți alimentele care sunt cele mai potrivite pentru nevoile speciale ale animalului dvs. de companie, așa că asigurați-vă că le cereți sfatul înainte de a efectua modificări majore în dieta câinelui dvs. Între timp, iată câteva lucruri de reținut despre mâncarea fără cereale pentru câini sau cățeluși și rolul cerealelor în dieta unui câine.

Pot câinii să mănânce cereale?

Da, în majoritatea cazurilor câinii sunt perfect pregătiți să mănânce și să digere cereale. Aceste cereale sunt o sursă bogată de vitamine și carbohidrați, care sunt substanțe nutritive importante pentru ca animalele noastre de companie să fie sănătoase și pline de energie. În cazuri rare, câinii pot deveni alergici la cereale, acesta fiind unul dintre motivele pentru care există hrană pentru câini fără cereale. Dacă credeți că câinele dvs. poate avea alergie, cereți medicului veterinar ajutor pentru un diagnostic.

Ce este hrana pentru câini fără cereale?

Hrana pentru câini fără cereale se face folosind rețete care exclud boabele de cereale. Așadar, grâul, orzul, ovăzul, porumbul sau orezul sunt îndepărtate complet și înlocuite cu alte ingrediente care asigură că hrana nu își pierde gustul și textura pe care o iubesc caninii, oferindu-le totuși o mulțime de nutrienți. O hrană bună pentru câini fără cereale ar trebui să ofere în continuare cantitatea corectă de carbohidrați de care are nevoie animalul de companie.

 

Unele tipuri de hrană fără cereale pentru câini pe care o găsiți în pet shop sunt create folosind o formulă completă și echilibrată în care se înlocuiesc cerealele cu manioc (o rădăcină foarte digerabilă și de înaltă calitate, care oferă energie) și alte ingrediente cheie, astfel încât câinilor cu diete speciale să nu le lipsească nutrienții și energia cheie care îi vor ajuta să prospere.

Care sunt beneficiile hranei pentru câini fără cereale?

Cerealele sunt o sursă importantă de nutrienți, în special carbohidrați, pe care cei mai buni prieteni ai noștri îi pot folosi pentru energie. Deci, de ce ar alege un proprietar să le elimine complet din dieta animalului de companie? Iată câteva motive pentru care există hrană pentru câini fără cereale:

 

Dietele fără cereale pot ajuta câinii cu digestie sensibilă.

Deși majoritatea câinilor pot digera cerealele fără probleme, există câteva animale care s-ar putea chinui să o facă. Dacă câinele dvs. este predispus la probleme digestive, cum ar fi constipația, discutați cu medicul veterinar despre hrana pentru câini fără cereale și dacă aceasta este o idee bună pentru animalul dvs. de companie.

 

Hrana fără cereale poate atenua simptomele câinilor care suferă de alergii la cereale.

Animalele de companie pot suferi de alergii alimentare. Deși este relativ rar ca câinii să devină intoleranți sau alergici la cereale, atunci când se întâmplă acest lucru, poate fi un moment dificil atât pentru animale de companie, cât și pentru proprietari. Dacă se întâmplă acest lucru, o dietă fără cereale ar putea fi primul lucru pe care medicul veterinar îl recomandă.

Care sunt dezavantajele hranei pentru câini fără cereale?

Eliminarea unei categorii cheie de substanțe nutritive din dieta animalului dvs. de companie poate fi dăunătoare sănătății lor, dacă ingredientele folosite pentru a-l înlocui nu sunt alese corect. Deci, dacă luați în considerare hrana fără cereale, asigurați-vă întotdeauna că dieta pe care o selectați este de înaltă calitate.

 

Dietele speciale pentru câini necesită o planificare atentă, iar alegerea hranei pentru câini de bună calitate este cheia pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie continuă să prospere.

 

Alimentele pentru câini fără cereale sunt adesea mai scumpe decât alimentele obișnuite, deci acesta este un alt factor de care trebuie să țineți cont atunci când încercați să decideți ce este mai bine pentru animalul dvs. de companie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.