Actualitate

Hoţul care a răscolit Ţara Haţegului scapă de puşcărie

Mihai Petrişor Costa (32 de ani) are un cazier bogat, majoritatea infracţiunilor fiind de furt, iar ţinta lui au fost satele de pe raza comunei Pui. Punea ochii pe gospodăriile ale căror proprietari plecau la câmp, însă a spart şi biserica ortodoxă din Pui, de unde a furat sistemul audio al lăcaşului.

Totodată, a dat o spargere şi la Biserica Baptistă Pui, dar cei mai mulţi dintre păgubiţi l-au iertat şi procurorii au renunţat la urmărirea penală. În urma spargerilor, Costa a furat scule electrice şi electrocasnice ori alimente din mai multe gospodării aparţinând şi unor localnici din satul Băieşti, prejudiciul în acest caz depăşind suma de 3.000 de lei. În cele din urmă a fost iertat de victime şi rând pe rând, dosarele penale instrumentate de procurori au fost clasate.
Gospodarilor din Ţara Haţegului li s-au făcut milă de individ sau au considerat că nu-şi vor mai recupera paguba şi pentru că s-a ”căit” în faţa lor, l-au iertat. Nu s-a cuminţit deşi i-a trecut glonţul pe la ureche şi a comis şi alte furturi mărunte. Dosarul a ajuns la procurori, dar şi de această dată a scăpat după ce păgubiţii l-au iertat şi au renunţat la pretenţii. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.