Actualitate

Hoțul care a jefuit o bancă pentru un dolar

Richard James Verone (foto) este omul din spatele unui jaf de doar 1 dolar, efectuat în data de 9 iunie 2011. De teamă că nu mai are mult timp de trăit și nici con­diții financiare, Richard James Verone a plănuit un jaf la o bancă. S-a dus la o bancă din apropiere și i-a înmânat funcționarului un bilet pe care scria: „Acesta este un jaf ! Vă rog să-mi dați un dolar”.

Eliberat prea repede
După ce a primit dolarul, s-a așe­zat pe un scaun în bancă și a aș­teptat să vină poliția. Bărbatul era șomer dar și bolnav. El știa că va primi în închisoare îngrijirile me­di­cale de care avea nevoie, fără nici un cost pentru el. Fiind neasigurat, acesta avea dureri mari în piept, două coaste rupte și ceva pro­bleme la piciorul stâng. Fiind ne­în­ar­mat, a fost acuzat doar de furt, nu și de jaf armat, așa că Verone a stat în spatele gratiilor doar 12 luni.
Planul său era să rămână în în­chisoare până la împlinirea de 62 de ani și aici să primească prestații de asigurări sociale gratuite. La efec­tuarea jafului el avea 59 de ani. În loc să obțină ceea ce își dorea, o acu­zație de jaf de bancă care îi adu­cea aproximativ trei ani de închi­soare, acesta a fost eli­be­rat după un an. Dat fiind motivul că sentința lui era prea scurtă, Verone a pre­cizat că intenționează să jefuiască din nou o altă bancă. Dacă a mai avut tentative, nu s-a mai aflat. De-a lungul vremii, mulţi oameni au plănuit, mai în glumă, cum este exemplu de mai sus, sau mai serios un jaf. Cel mai mare jaf realizat vreo­dată a fost de 1,4 miliarde de dolari, realizat de Stephane Breitwieser, un francez. Acesta a furat 239 de opere de artă care valorează în total 1,4 miliarde de dolari.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura