Actualitate

Hoțul bun la toate! Polițiștii au descins în 50 de locații, unde un bărbat falsifica permise de conducere, asigurări RCA şi certificate de vaccinare

Zeci de percheziții au fost efectuate marți, în nouă judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar în care un bărbat din Alba este acuzat că falsifica permise de conducere, asigurări RCA şi certificate de vaccinare, până în prezent fiind identificate 63 de persoane care au beneficiat de serviciile sale.

Diverse documente
„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efec­tuează 50 de percheziţii domiciliare, dintre care 34 în judeţul Alba, 5 în ju­deţul Hunedoara, câte două în judeţele Giurgiu, Sibiu şi în municipiul Bucureşti şi câte una în judeţele Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Timiş, la persoane bă­nu­ite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, anunţă IGPR. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2022, un bărbat din judeţul Alba ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum permise de conducere, poliţe de asigurare RCA, certificate de com­pe­tenţă profesională şi certificate de teste SARS CoV-2- RT – PCR negative, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor per­soane, în schimbul unor sume de bani. Au beneficiat de serviciile acestuia și câțiva hunedoreni.

Din mai multe județe
Poliţiştii au identificat, până în pre­zent, 63 de persoane care ar fi be­neficiat de astfel de înscrisuri false, faţă de acestea cercetările fiind continuate sub as­pec­tul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale. La ac­tivităţi, alături de poliţiştii Ser­viciului de Investigare a Crimi­na­li­tăţii Economice, au participat atât poli­ţişti din cadrul altor structuri ale Inspec­to­ratului de Poliţie Judeţean Alba, cât şi din cadrul ins­pec­toratelor de poliţie jude­ţene Hunedoara, Giurgiu, Sibiu, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Timiş, precum şi poliţişti din municipiul Bucureşti. Acţiunea este sprijinită de jan­darmi din cadrul Inspectoratului de Jan­darmi Judeţean „Avram Iancu” Alba.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura