Hoţii voiajori din Valea Jiului, condamnaţi la închisoare

2 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Patru tineri din Valea Jiului au cutreierat ţara şi au dat spargere după spargere. Pentru prinderea lor s-a format o echipă specială de anchetă din care au făcut parte poliţişti din Hunedoara, Bihor şi Argeş.
Gruparea de hoţi acţiona după un plan bine pus la punct şi nu dădea niciodată spargeri consecutive în aceeaşi localitate. După o „lovitură“, îşi alegea altă zonă a ţării, astfel ca anchetatorilor să le fie îngreunată munca, însă în cele din urmă au căzut în plasa poliţiştilor. Marius Sorin Dolcu, Vasile Liviu Oltean, Florin Nariţa şi Viorel Octavian Tod, trei din Lupeni şi unul din Vulcan, au fost judecaţi pentru furt calificat şi complicitate, după ce au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni de amploare. Indivizii au primit pedepse mai uşoare după ce au reuşit să convingă o parte din victime să-i ierte. În urma medierii s-au angajat să le plătească despăgubiri de aproape 28.000 de lei. Astfel, Marius Sorin Dolcu a primit o pedeapsă de trei ani închisoare pentru furt calificat. Vasile Liviu Oltean, recidivist, în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni, iar Florin Nariţa a fost condamnat la trei ani închisoare. Ultimul membru al grupării, Viorel Octavian Tod, recidivist şi el, a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni închisoare pentru complicitate la furt calificat, însă soluţia magistraţilor din Piteşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de cei patru indivizi. Poliţiştii i-au vânat pe cei patru şi au reuşit să-i prindă în flagrant, după o tentativă de furt dintr-o societate comercială de pe raza comunei Baru Mare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cadavru găsit pe malul Jiului

Cadavrul unui bărbat de 82 de ani a fost găsit pe malul Râului Jiul de Vest, în Lupeni, pe digul...

Bulina neagră, 3.05.2018

Sebastian Florin Ţăndărel, tânăr din Petroşani Pentru că a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare cu...

Bulina albă, 3.05.2018

Mariana Pândaru, poet, scriitor şi editor, din Deva Pentru că fiind una dintre cele mai apreciate şi reprezentative creatoare de...

Închide