Hoţii hunedoreni, abili şi cu imaginaţie

5 februarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Nicoleta Popa

Sute de hunedoreni s-au trezit anul trecut cu locuinţele sparte de hoţi. Potrivit poliţiei, în 2009, numărul furturilor din locuinţe a crescut cu 11 la sută faţă de 2008. Astfel, oamenii legii au avut de soluţionat anul trecut aproape 560 de astfel de infracţiuni.
„Pisica”, hoţul cel mai abil
Hoţii operează în cele mai diverse moduri. Astfel, aceştia fie sparg butucul de la yală, fie forţează uşa, sau intră pur şi simplu pe geamurile sau chiar uşile lăsate deschise de proprietari. De cele mai multe ori, ei ştiu exact unde şi când să dea lovitura, acţionând „la pont”, adică în urma unei informaţii primite de la complici.
Unul dintre spărgătorii de locuinţe care a dat destulă bătaie de cap poliţiştilor, este cel supranumit „Pisica”, hoţ care opera în Valea Jiului. El a fost arestat în urmă cu cinci ani şi condamnat pentru furturi din locuinţe. Acesta este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai abili hoţi. Folosea orice metode pentru a pătrunde în locuinţe. În plus, stătea la pândă, până când se asigura că are calea liberă şi proprietarii nici nu părăseau bine casa, că el şi ieşea cu prada. Acesta pătrundea înăuntru fie prin forţarea uşii, spargerea butucului, sau pe ferestrele uitate deschise. Nu o dată, infractorul a intrat noaptea în locuinţe în timp ce proprietarii erau acasă, dormind la etaj. De-aia a fost supranumit „Pisica”, pentru că se mişca rapid şi silenţios.

Deghizaţi în zugravi
Un alt exemplu ce ilustrează imaginaţia hoţilor este cel oferit, anul trecut, de doi infractori din Vulcan, care s-au deghizat în zugravi, şi au spart un apartament, de unde au furat bani şi bijuterii în valoare de 20.000 de lei. Cei doi au intrat în locuinţa victimelor pe o fereastră lăsată deschisă, cu ajutorul unei scări de lemn. Infractorii au fost identificaţi de către poliţişti cu ajutorul imaginilor filmate de un vecin cu telefonul mobil. Unul dintre ei a fost arestat, iar celălalt este dat în urmărire naţională.
Pentru a nu cădea pradă hoţilor, oamenii legii recomandă hunedorenilor să se asigure, înainte de a părăsi locuinţele, că nu au lăsat geamurile deschise, să încuie uşa de la intrare şi chiar să îşi monteze alarme sau camere de supraveghere.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Şcoala campionilor”, la trântã cu criza

Ciprian Marinuţ Pentru că scoate performanţe cu resurse mai mici decât a unui club de fotbal din eşalonul secund, Colegiul...

Pe cine preferã hunedorenii la şefia PSD?

Ieri, la Consiliul Naţional al PSD, conducerea social-democrată din judeţ a fost pusă în dificultate, după ce au fost anunţate...

Hoţul a recidivat

Un vulcănean a fost prins de poliţişti ieri noapte, în timp ce încerca, pătrundă într-un magazin alimentar din municipiul Vulcan....

Închide