Actualitate

Hoții de panouri fotovoltaice

Trei bărbați s-au pus pe furat pa­nouri fotovoltaice dintr-un parc din comuna Ghelari. Au fost prinși, însă, de polițiști.
„La data de 1 septembrie 2023, Poliția municipiului Hunedoara a fost sesizată de administratorul unei so­cie­tăți comerciale, care a reclamat că, în cursul anului 2023, persoane ne­cunoscute au sustras din incinta unui parc fotovoltaic amplasat pe raza co­munei Ghelari mai multe panouri foto­voltaice și invertoare. Polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara și cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au demarat o serie de verificări și activități investigative, iar la data de 3 septembrie 2023 au or­ganizat o acțiune în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați din municipiul Hunedoara, în vârstă de 19 și de 41 de ani.
Cei doi încercau să comercializeze pe un site de vânzări bunurile sustrase (respectiv 128 de panouri fotovol­taice, 11 invertoare și 9 suporți de invertoare – în valoare de peste 344.000 de lei), care au fost, astfel, re­cuperate de polițiști. În urma pro­ba­toriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei doi bărbați, cercetările con­ti­nuând, î­n vederea documentării în­tregii activități infracționale. Polițiștii au mai prins un bărbat, implicat în acest furt. Toți trei au fost eliberați, după ce au fost reținuți. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura