Eveniment

Hotii de fier vechi ramân în arest

Sorina Popa

În urmă cu două zile, s-a derulat un nou termen în procesul hoţilor de fier vechi, de la combinatul hunedorean ArcelorMittal, unii dintre aceştia fiind judecaţi în stare de libertate, iar alţii în stare de arest.  În total, sunt 24 de persoane cercetate în Dosarul nr. 2082/ 243/2008, dintre care 13 sunt arestate. Se ştie că unii dintre hoţii de fier vechi din acest caz sunt cercetaţi şi în  dosarul “Hydra”, al mafiei fierului vechi din Hunedoara.

Nu au putut sta deoparte de haldă
Potrivit anchetatorilor, aceşti hoţi de fier vechi au reuşit să producă o gaură combinatului hunedorean de câteva miliarde de lei. Unii dintre inculpaţi abia s-au văzut în libertate, după ce au fost arestaţi în dosarul “Hydra”, că au şi trecut la treabă, adică, la furat de fier vechi. Mai mult, şi-au “convocat” şi neamurile, astfel ca prada să fie mai mare.  Unii dintre cei cercetaţi în acest dosar, Marin Samson Varga, zis Samsonel, Tudor Izodor Varga, Ovidiu Rostaş sau Andrei-Gheorghe Raita sunt cercetaţi şi în cazul mafiei fierului vechi din Hunedoara, intitulat “Hydra”.

Pagubă de peste 200.000 de lei
Cei 24 de hoţi de fier vechi, susţin anchetatorii, au reuşit în mai puţin de o lună, să sustragă din incinta ArcelorMittal Hunedoara, materiale în valoare de peste 200.000 de lei. Pe vremea când procesul se derula la Judecătoria Hunedoara, ei s-au declarat vinovaţi, dar au cerut magistraţilor să-i ierte şi să-i lase în libertate, deoarece, au susţinut că prejudiciul produs de ei nu se ridică la paguba făcută de inculpaţii din dosarul “Hydra”. Cum se spune, hoţul dacă nu are tupeu, nu este hoţ.  Nu au avut însă succes cu judecătorii de acolo.
Cei 13 inculpaţi arestaţi în acest dosar rămân după gratii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.