Actualitate

Hoț descoperit după ce a făcut o greșeală de începător

Recidivistul din localitatea Uricani a spart un magazin și a furat țigări, mărunțișul aflat sub tejghea, dar și trei cutii de detergent.
Într-una se aflau bonurile de casă ale magazinului, proba care l-a și incri­mi­nat. Aceste cutii nu erau puse la vân­zare în magazin, astfel încât clienții să aibă acces la ele, ci se aflau lângă gea­mul de tip termopan spart de către hoț, fiind folosite pentru a ține bonuri fiscale și ștampila societății. El a forțat sistemul de închidere a geamului din lateral al băii magazinului și a pătruns prin efracție în incinta magazinului, declanșând sistemul de alarmă.
Din incinta magazinului, bărbatul a sustras zeci de pachete cu țigări și 100 de lei, care se aflau într-o cutie pe tejgheaua magazinului, în monede de 50 de bani, 10 bani, 5 bani, eurocenți și hârtii de 1 leu. Polițiștii din Uricani au găsit o am­prentă pe cutiile de detergent și au ajuns repede la hoț, iar într-o boxă a blocului în care locuia au descoperit și o parte a țigărilor furate. Recidivistul n-a recunoscut spargerea şi le-a spus an­chetatorilor că amprenta identifi­cată pe cutia de detergent, în care se aflau bonurile fiscale şi ştam­pila socie­tăţii, îi aparţine pentru că este un client fidel al magazinului. Judecătoria Petroșani l-a condamnat la doi ani închisoare sub aspectul să­vârşirii infracţiunii de furt calificat, dar era liberat condiționat, astfel că va
sta după gratii mai bine de 5 ani. (M. Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.