FlashPolitica si administratie

Hidroconstrucţia pune în pericol programul ISPA

01 Lucrari canalizare in Deva  ISPA6362

Nicolle Ebner

 Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, acuză conducerea Hidroconstrucţia Hunedoara că pune în pericol programul ISPA de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din municipiile Deva şi Hunedoara. Edilul şef al reşedinţei de judeţ atrage atenţia că există pericolul pierderii finanţării externe, deoarece nu se respectă termenul de finalizare a lucrărilor.

„Nu are nici forţă de muncă şi nici utilaje”
„Am constatat că  Hidroconstrucţia Hunedoara nu are nici forţă de muncă şi nici utilajele necesare derulării programului. Întârzierile la executarea lucrărilor sunt foarte mari, dar nici nu vor să subcontracteze lucrările, altor firme, care pot duce la bun sfârşit proiectul. Situaţia este foarte gravă, deoarece în decembrie 2010 cei de la Bruxelles închid biroul dar şi conturile,  iar asta înseamnă că pierdem banii pe care nu i-am cheltuit. Umblă cu tot felul de tertipuri, de genul că nu le-am dat şapte metri pătraţi din nu ştiu ce trotuar, or noi le-am spus că le dăm şi Casa de Cultură din Deva, dacă asta îi ajută să respecte proiectul. Este inadmisibil ce se întâmplă”, a declarat Mircia Muntean, la sfârşitul şedinţei Consiliului Local Deva, de ieri. Potrivit primarului, lucrările de asfaltare pe DN 7, în zona Brutăriei Neamţ, au fost oprite, la cererea Hidroconstrucţia Hunedoara, care a promis că în două săptămâni termină lucrările la reţeaua de apă şi canalizare, după care se poate efectua asfaltarea drumului. „De atunci, a trecut un an şi jumătate, nu două săptămâni, iar locuitorii Devei înjură primăria, nu pe constructorul care a câştigat licitaţia, cum a câştigat-o. Am patru lucrări întrerupte din cauza lor”, menţionează primarul Mircia Muntean.

„Voi participa la fiecare operativă”
La rândul său, îngrijorat de stagnarea lucrărilor la cel mai important proiect cu finanţare externă obţinut de judeţul Hunedoara, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), Mircea Ioan Moloţ, a decis ca de acum încolo, să participe la toate operativele pe care Hidroconstrucţia Hunedoara le organizează săptămânal. Moloţ confirmă faptul că societatea nu are nici mâna de lucru necesară şi nici utilajele aferente acestor tipuri de lucrări, dar spune că situaţia poate fi redresată. „L-am chemat la discuţii pe directorul general al Hidroconstrucţia Bucureşti. Întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare, la sediul CJH. Într-o bună măsură, vina este a constructorului, dar şi a celor două consilii locale, care nu au pus la dispoziţia acestuia, în timp util, suprafeţele de teren de care avea nevoie pentru proiect”, declară preşedintele CJH.

One thought on “Hidroconstrucţia pune în pericol programul ISPA

  • cum sa mearga bine cind sefii jefuiesc societatea dindusi prime de 20000 ron sa achizitioneze actiuni abuzeaza de prostia omului care munceste si fraudeaza societatea Rusine !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura