Sport

Heian Deva, în top la „Ziua campionilor”

Karatiştii de la clubul devean, antrenaţi de Marius Biji, au obţinut nouă medalii (patru de aur, una de argint şi patru de bronz) la competiţia internaţională interstiluri Open-ul Bihorului, de la Oradea, la care au participat sportivi din cinci ţări.

Specialişti în kata

Devenii s-au mişcat mai cu talent în probele de kata (luptă cu un adversar imaginar), în care au obţinut şapte dintre cele nouă medalii. Cele mai bune rezultate pentru Heian Deva le-au avut Andra Daniliuc (locul I la kata şi locul III la kumite, la categoria 14-15 ani) şi Denisa Pădurean (locul I la kata şi locul III la kumite la categoria 8-9 ani) care au obţinut câte două medalii. Cele două au fost de altfel singurele de la Heian Deva care au urcat pe podium şi la kumite (luptă cu adversar real). Alţi cinci sportivi de la Heian Deva au evoluat cu precizie, viteză şi forţă explozivă în probele de kata şi au obţinut cinci medalii, după cum urmează: Sabrina Groza (locul I, categoria 16-18 ani), Victor Kutaba (locul I, categoria 8-9 ani), Luiza Ciubotariu (locul II, categoria 14-15 ani), Mădălina Crăciun (locul III, categoria 15-16 ani) şi Daniel Ciocan (locul III, categoria 12-13 ani). „Pe lângă medaliaţi, care au fost răsplătiţi astfel pentru munca depusă la antrenamente, foarte bine s-a prezentat şi Mihai Dobrei (categoria 9-10), el pierzând o medalie, din cauza subiectivismului arbitrilor”, a spus Marius Biji, antrenorul de la Heian Deva.

Medalii cu greutate

Competiţia de la Oradea a avut un plus de greutate valorică, întrucât la start, au fost prezenţi peste 600 de sportivi din România, Ungaria, Slovenia, Serbia şi Macedonia. „A fost o competiţie interstiluri, organizată cu implicarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi a Ministerului Sportului, astfel că din ţară au fost mai mulţi sportivi decât de obicei. În plus, Ungaria a venit cu lotul naţional de juniori, iar Serbia şi Slovenia, cu grupuri numeroase de sportivi valoroşi. Medaliile de aici au o valoare apropiată de cele de la campionatele europene ale unui singur stil”, a precizat Marius Biji. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura