Haralambie Vochiţoiu – din Senat, cu gândul la pensiile jurnaliştilor

05 Haralambie VochitoiuUn proiect de lege purtând marca senatorului UNPR Haralambie Vochiţoiu (foto), vine să le asigure jurnaliştilor un trai mai liniştit, atunci când vor ieşi din câmpul muncii.
Este vorba despre o completare a Legii 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, adoptată ieri prin vot de Camera Deputaţilor. Mai exact, la iniţiativa senatorului hunedorean, printre alte profesii liberale cum ar fi scriitorii, actorii, artiştii plastici etc., care beneficiază de prevederile legii menţionate mai sus, au fost incluşi şi jurnaliştii.
„Astăzi (n. r. 6 aprilie), după un an şi jumătate de muncă, am primit votul final la iniţiativa legislativă prin care ziariştii vor primi o majorare de 50 la sută la pensie. Condiţiile în care profesioniştii din mass-media vor putea beneficia de această majorare sunt să fi lucrat minimum 15 ani în domeniu şi cinci ani să fi făcut parte dintr-o asociaţie de presă. Este cunoscut faptul că aceste profesii liberale nu le permit oamenilor să aibă un contract de muncă stabil, o continuitate în ceea ce priveşte vechimea în muncă, situaţie care-i afectează negativ la pensionare. Prin urmare, am întocmit acest proiect de lege împreună cu Doru Dinu Glăvan, preşedintele  Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi specialişti din Ministerul Muncii, fapt care va duce la venituri cât de cât decente pentru ziarişti la pensionare. Majorarea se va aplica la sume care nu depăşesc 3.000 de lei”, a precizat senatorul Haralambie Vochiţoiu. Completarea legislativă va intra în vigoare după ce va fi promulgată de Preşedintele României. (N.Bumbac)

2 comentarii la „Haralambie Vochiţoiu – din Senat, cu gândul la pensiile jurnaliştilor

  • 7 aprilie 2016 la 12:24
    Legătură permanentă

    Personal ii consider criminali ai viitorului pe acesti politicieni populisti care capuseaza sistemul de pensii. Singurul principiu care ar trebui sa stea la baza acordarii pensiei este principiul contributivitatii. Restul sunt stipendii, mite electorale, furt din banii celor care contribuie la bugetul de pensii, etc. Efectul acestei politici va fi intrarea sistemului de pensii in colaps.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.