Haos în Deva, din cauza taximetrelor

05 taxi deva (3)Sorina Popa

Consilierii locali de la Deva au vrut să voteze ieri un nou regulament privind funcţionarea taximetrelor din municipiu. Asta, după ce s-au adunat mai multe reclamaţii legate de staţionarea taxiurilor în Deva.

Prea multe ziua, prea puţine noaptea
Consilierul local Ioan Demeter le-a spus colegilor că taximetrele stau parcate în faţa Direcţiei de Sănătate Publică, în timp ce maşinile instituţiei nu pot fi lăsate în acel loc. „Salariaţii Direcţiei de Sănătate sunt nevoiţi, din cauză că nu găsesc locuri de parcare în faţa sediului, să poarte în braţe tot felul de pachete. În schimb, taximetriştii parchează acolo, iar angajaţii trebuie să facă ture până să care tot ceea ce trebuie dus, sus, la birouri. Nu este normal”, a spus Demeter.
Un alt ales local, Carol Panduru, a afirmat şi el că, pe timpul zilei, numărul taxiurilor în Deva este mult prea mare faţă de ceea ce se întâmplă pe timpul nopţii. Ar trebui să stabilim un regulament, astfel ca serviciile de taxi să fie pe trei schimburi, altfel se încurcă circulaţia în municipiu. Sunt probleme mai mari la Blocul Turn, din centrul Devei, la Mall şi la gară. În aceste locuri, nu se poate să găseşti un loc de parcare, din cauza taximetriştilor”, a spus Panduru.

Să apară Legea taximetriei
Marcel Ghibu, responsabilul cu taxiurile de la Primăria Deva, a afirmat că încă nu se poate aproba un nou regulament privind funcţionarea acestora, până ce Legea taximetriei nu va fi aprobată de către Parlament. „Şi atunci, ce facem, dacă legea asta nu va fi aprobată decât peste doi ani, lăsăm haosul care se întâmplă acum în Deva?”, i-a spus Nelu Ardelean, angajatului primăriei. La finalul discuţiilor pe acest proiect, primarul Devei, Petru Mărginean, a venit cu propunerea să se amâne hotărârea respectivă, până peste două luni.

5 comentarii la „Haos în Deva, din cauza taximetrelor

 • 30 aprilie 2013 la 11:07
  Legătură permanentă

  ba sa se aprobe, taximetristi astia mereu ocupa locurile de parcare aiurea…sau sa le faca locuri speciale doar pentru taximetristi

 • 1 mai 2013 la 11:10
  Legătură permanentă

  daca ai nevoie de un taxi cand iesi de la spital ,de unde o sa l iei daca tot ii fugaresc.

 • 1 mai 2013 la 21:27
  Legătură permanentă

  Atentie mare:

  Trebuie facuta distinctie intre Reglementarea locurilor de parcare, locuri reglementate prin Hotarare de Consiliu Local (vezi aici locurile:http://consultjuridic.blogspot.ro/2013/03/care-sunt-locurile-de-asteptare-sau-de.html )

  Alt aspect distinct de locurile de parcare, este Reglementarea activitatii de transport persoane/bunuri in regim de taxi in Municipiul Deva care s-a realizat deja prin Hotarare de Consiliu Local ( vezi aici http://consultjuridic.blogspot.ro/2013/02/hotararea-cl-nr-335-pentru.html)

  Cat despre legea despre care vorbiti, exista o lege o taximetriei din 2003 si ceea se asteapta sunt modificari si completari.

  Este Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere

  Legislatia specifica pt. transport local în regim de taxi şi în regim de închiriere o gasiti aici http://consultjuridic.blogspot.ro/2013/02/legislatie-specifica-pt-transport-local.html

  Poate reveniti cu un articol care sa

 • 4 mai 2013 la 7:59
  Legătură permanentă

  sa le faca o parcare numai a lor si de acolo sa plece numai la comenzi…nu se poate sa partcheze peste tot….si dupa ce ca sunt asa cum sunt mai sunt si nesimtiti si recalcitranti

 • 23 mai 2013 la 12:03
  Legătură permanentă

  Locurile de parcare in Deva sunt amplasate aici:

  Piaţa Gării – Gară – 10 locuri
  Piaţa Victoriei – Transilvania – 4 locuri
  B-dul Decebal – Episcopie – 3 locuri
  B-dul Decebal – Opera – 14 locuri
  B-dul Decebal – Parcarea de la Deva Mall – 4 locuri
  B-dul 22 Decembrie – Ulpia Shopping Center – 10 locuri
  B-dul 22 Decembrie – Mioriţa – 10 locuri
  B-dul 22 Decembrie – Dacia Service – 4 locuri
  B-dul 1 Decembrie – Staţia de autobuz, Poşta veche – 2 locuri
  B-dul M. Kogălniceanu – Complex Comercial – 2 locuri
  Str. Mihai Eminescu – Astoria – 4 locuri
  Str. Mihai Eminescu – Trident – 6 locuri
  Str. Mihai Eminescu – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara – 2 locuri
  Str. Mihai Eminescu – Intersecţia cu str. Bejan – 3 locuri
  Str. Dorobanţilor – Biserică – 3 locuri
  Str. Bejan – Orizont – 2 locuri
  Str. Mărăşti – vis-à-vis de Sala Sporturilor – 6 locuri
  Str. Minerului – str. Oituz, lângă liceul Miner – 3 locuri
  Str. A. Iancu – vis-à-vis de Prefectura Judeţului Hunedoara – 2 locuri
  Str. I.L. Caragiale – Piaţa Agroalimentară Deva – 2 locuri

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.