Comunitate

Handicapaţii din Ilia, fără bani din luna iunie

Sorina Popa

Zeci de persoane cu handicap au reclamat la Primăria Ilia că nu mai primesc indemnizaţiile ce li se cuvin, încă din luna iunie. Oamenii sunt disperaţi, spunând că nu pot trăi dacă nu le mai vin banii respectivi.

Au asigurat doar jumătate din suma necesară

Primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto), a afirmat că pentru întreg anul, sunt necesari aproximativ 400.000 de lei pentru plata indemnizaţiilor cuvenite persoanelor handicapate şi pentru salariile asistenţilor personali.

„Pentru acest an, am primit de la Ministerul de Finanţe 220.000 de lei, adică jumătate din suma necesară pentru a acoperi cheltuielile la acest capitol. Am făcut adrese la Ministerul Finanţelor, la Consiliul Judeţean, pentru obţinerea unor sume cu care să plătim persoanele cu handicap şi pe asistenţii personali. Nu avem nici un răspuns. Sunt conştient că problema este foarte gravă, că oamenii sunt într-o situaţie disperată. Şi aşa sunt bătuţi de soartă.

Tocmai de aceea, am solicitat să fim ajutaţi cu suma necesară de la Consiliul Judeţean, mai ales că nu am fost sprijiniţi cu cofinanţări la proiectele de investiţii. De la bugetul local nu putem suporta diferenţa de 200.000 de lei, pentru plata persoanelor cu handicap, deoarece am contribuit, cu bani la mai multe proiecte de investiţii, am achiziţionat clădirea Secţiei de Urgenţă din Ilia,

am asigurat iluminatul public, am reabilitat conducta de apă de pe strada Libertăţii din centrul de comună şi altele”, a declarat edilul şef Marius Omotă.

În comuna Ilia, sunt 43 de persoane cu handicap, dintre care 16 cu indemnizaţii, iar 27 au asistenţi personali, cu carte de muncă. Potrivit primarului comunei Ilia, ar exista o variantă pentru achitarea datoriilor către aceste persoane, dacă s-ar plăti direct indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi nu ar trebui achitate contribuţiile la stat pentru asistenţii personali.

One thought on “Handicapaţii din Ilia, fără bani din luna iunie

  • Destept ca toti ai lui din PDL . Pai si cine mai are grija de amaratii cu handicap greu daca nu platesti asistentul personal ?Poate el si Basescu .Oricum , bine ca v-au votat fraierii , acu’ puteti sa-i si duceti la incineratoare , ca nazistii , ca sa eliminati risipa si pierderile si sa aibe tara bani pentru mofturile Nuticelor lu’ tata cotrocelu .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura